Menu
Runar Norheim jubler etter at han ga Tromsø ledelsen 1-0 i eliteseriekampen mot Strømsgodset. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

17-åring ble Tromsø-helt i debuten fra start: – Kan ikke beskrives

Runar Norheim (17) ble dagens mann i Tromsøs 1-0-seier over Strømsgodset. De tre poengene gir pusterom til lagene nedover på eliteserietabellen.

Av NTB | 31.08.2022 21:21:09

Sport: Det var Norheims første TIL-kamp fra start. Tidligere hadde han bare spilt 22 minutter fordelt på to innhopp i årets sesong.

Tromsø står med 27 poeng og har klatret opp til 8.-plass. Det er åtte poeng ned til Sarpsborg på kvalifiseringsplass.

– Vi ser først og fremst på neste dag og neste mulighet, men det blir enda lettere med de trepoengene her. Jeg er imponert i dag. Vi får noen nye gutter inn som gjør mye bra. Scorer mål og jobber knallhardt. En sterk seier, sa TIL-trener Gaute Helstrup til Discovery, tre dager etter 4-3-seieren over RBK.

Norheim brukte bare seks minutter på å vise seg fram. Han løp seg fri i feltet og satte inn 1-0 etter et presist innlegg fra Niklas Vesterlund. Unggutten jublet, tok seg til ansiktet og så ut til å være litt sjokkert før han løp bort til fansen.

– En fantastisk følelse. Det kan ikke beskrives, sa matchvinneren til Discovery.

– Jeg håper på mer spilletid og flere mål, la han til.

Tromsøværingene har kun ett tap på de sju siste kampene i Eliteserien og plasserer seg like bak Strømsgodset på tabellen.

Godset kom til Tromsø med elleve scorede mål på de tre siste seriekampene, men på Alfheim sa det stopp. Drammenserne hadde kun ett skudd på mål.

– Litt tamt på alle siste pasning. Vi er litt få folk der oppe. Vi har noen små farligheter av og til som vi kan utnytte enda bedre, men det blir litt for tamt og stillestående. Tromsø forsvarer seg godt og flytter beina bra, sa Strømsgodsets Johan Hove.

Tromsø var stort sett det beste laget i første omgang. Strømsgodset, som kom fra en uavgjort mot Sandefjord i helgen, hadde lite å stille opp med.

Etter hvilen kom Strømsgodset seg til flere muligheter, men uten å lykkes. Tromsø fortsatte på sin side å produsere sjanser, men kampen hadde ikke flere mål i seg, og Tromsø kunne notere seg for sin fjerde strake hjemmeseier.

Kampen skulle vært spilt midt i juli, men pilotstreiken satte en stopper for det. TIL møter Haugesund borte i neste runde, mens Strømsgodset tar imot Aalesund.

Tenåringen ble klappet av banen etter 70 minutter. Derfra og ut var Strømsgodset mer med i oppgjøret på jakt etter et poeng, men TIL holdt unna.

Bodø/Glimts lånespiller Lasse Nordås satte en ball i mål for TIL, men det ble korrekt avvinket for offside. Etter en halvtime avsluttet han rett på Godset-keeper Viljar Myhra.

(©NTB)

Flere nyheter: