Menu
Foto: Berit Roald / NTB

17 år i fengsel for Karmøy-mann etter drap

Den 49 år gamle mannen fra Karmøy som drepte en trebarnsfaren med 18 knivstikk, er nå dømt til 17 år i fengsel.

Av Egil M Solberg | 18.05.2021 16:14:49

Domstol: Det var på morgenen den 27. mai i fjor at Kristian Løvlie (34) ble drept i en garasje på Rotnes i Nittedal utenfor Oslo.

Garasjen, som nå er revet, lå i tilknytning til et hus den nå drapsdømte 49-åringen fra Karmøy leide av Løvlies familiebedrift, melder Romerikes Blad.

Løvlie ble funnet død i karmøybuens bil på morgenen dagen etter.

Drapet skjedde etter at karmøymannen hadde kjørt barna i barnehagen. Kniven han brukte til å smøre barnas nistepakke ble også drapsvåpenet.

Ifølge påtalemyndigheten ble offeret lurt inn i garasjen ved at karmøymannen hevdet at det var noe galt med en elektrisk gressklipper, og at han trengte Løvlies hjelp med å reparere denne.

Motivet skal angivelig være økonomisk, da karmøymannen ikke hadde betalt depositum.

Etter drapet kjørte han til legevakten for å sy et kutt han hadde pådratt seg i fingeren under drapet. Deretter la han liket i bagasjerommet på bilen som han parkerte ved et varehus i området.

Karmøybuen kom med tilståelse i avhør.

Nå er mannen dømt i Romerike og Glåmdal tingrett til 17 års fengsel.

Han er ifølge avisa også dømt til å betale 300.000 kroner i oppreisningserstatning til hvert av Løvlies tre barn, samt 200.000 kroner i oppreisningserstatning til Løvlies samboer, og to andre familiemedlemmer.

Flere nyheter: