Menu
En 17 år gammel jente ble funnet død i en leilighet i Tromsø sent tirsdag kveld. To menn er siktet for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand. Foto Rune S. Bertinussen / NTB scanpix

17 år gammel jente funnet død i Tromsø, to menn siktet

En 17 år gammel jente ble funnet død i en leilighet i Tromsø sent tirsdag kveld. To menn er siktet for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand.

Av NTB | 20.02.2020 10:46:19

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig. 17-åringen ble funnet død i en leilighet i Tromsø sentrum.

Funn på åstedet gir politiet grunn til å etterforske om noen kan ha forvoldt jentas død.

– Jeg kan ikke kommentere hvordan de to mennene stiller seg til siktelsen, men de lar seg avhøre uproblematisk, sier etterforskningsleder Lene Fabek i Troms politidistrikt til NTB.

Fabek opplyser at politiet går etter flere teorier, blant annet at narkotika har noe med saken å gjøre.

Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, og politiet etterforsker bredt. De siktede er kjent for politiet, opplyser etterforskningsleder Fabek i Troms politidistrikt.

Hun legger til at den foreløpige obduksjonsrapporten ikke gir noen klare årsaksforhold.

Politiet ønsker kontakt med personer som kan ha informasjon om hendelsen. Personer som har vært på stedet der jenta ble funnet eller vært sammen med henne, bes om å ta kontakt med politiet.

To menn i 20-årene er siktet, mistenkt for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand. De blir framstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett torsdag ettermiddag.

Ifølge Nordlys ønsker politiet å sikre seg overvåkingsvideoer fra en dagligvarebutikk i nærheten av åstedet. Det skal være også være opplysninger fra åstedet på sosiale medier. Politiet opplyser at de ønsker å få tak i disse opplysningene.

<p>(©NTB)</p>

Flere nyheter: