Menu
Kristiansunds trener Christian Michelsen opplever tøffe dager for tiden. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB.

16 spillere i KBK slått ut av feber – får seriekamp utsatt

Kristiansund opplever et mannefall uten like. Fem langtidsskader og en virusrammet tropp avblåser onsdagens oppgjør mot Tromsø i Eliteserien.

Av NTB | 24.05.2022 14:30:56

Sport: Norges Fotballforbund bekreftet utsettelsen tirsdag ettermiddag etter å ha fått en forespørsel fra KBK. 16 spillere samt en førstelagstrener og keepertrener er febersyke.

– Det hadde ikke vært riktig å gjennomføre kampen med et så omfattende sykdomsutbrudd i laget, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn i en uttalelse.

Han legger til at det heller ikke ville vært rettferdig for resten av ligaen å la oppgjøret gå som oppsatt.

– Fotballkamper skal avgjøres på et sportslig grunnlag. Sykdom og skade er selvfølgelig en del av fotballen, og det må og skal sitte langt inne å utsette kamper – særlig på dette nivået. Sykdomsomfanget her er imidlertid så stort at utsettelse måtte bli utfallet, sier Fisketjønn.

Kristiansund hadde kun tre A-lagsspillere tilgjengelig på treningsfeltet tirsdag. Klubben har måtte supplere med juniorer for å kunne gjennomføre treninger.

– Vi er glad for at kampen blir utsatt, men vi er jo spent på hvordan dette utvikler seg. Vi har jo kamp mot Sandefjord allerede søndag, sier KBKs sportslig leder Terje Wiik til Tidens Krav.

Laget fra Nordmøre ligger helt sist på tabellen med ett enslig poeng etter sju kamper.

(©NTB)

Flere nyheter: