Menu
Flere hundre må i karantene i Indre Østfold etter at det er påvist 16 nye smittetilfeller i kommunen tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

16 nye koronatilfeller påvist i Indre Østfold – flere hundre settes i karantene

Det siste døgnet er det registrert 16 nye koronasmittede personer i Indre Østfold kommune. Nå er over 100 skoleelever og husstandsmedlemmene deres i karantene.

Av NTB | 20.04.2021 22:04:14

Medisin og helse: Kommunikasjonssjef Mimi Kopperud Slevigen i kommunen sier til Smaalenene at dagens smittetall er høyt.

– Det var ikke den veien vi ønsket det skulle gå. Vi må ned igjen. Sist uke så vi det gikk godt nedover. Det at vi i dag er oppe på 16 smittede, er mange, sier hun.

I forbindelse med de 16 smittetilfellene er det påvist smitte tilknyttet 6. trinn på Knapstad skole og 5. og 6. trinn på Korsgård skole. Til sammen på de to skolene er ni ansatte og 115 elever satt i karantene.

På grunn av at også husstandsmedlemmer til elevene må i ventekarantene til første prøvesvar er klart, må flere hundre av kommunens innbyggere nå i karantene.

Seks av dem som har fått påvist smitte tirsdag, har ukjent smittested. De resterende ti er nærkontakter til tidligere smittetilfeller.

(©NTB)

Flere nyheter: