Menu
Fabrikksjef Ingrid Heradstveit Guddal. på Hydro Karmøy. FOTO: Hydro/Marius Motrøen

16 mill i overskudd på Hydro Karmøy

Fall i etterspørsel som følge av Covid-19 preger resultatet til Hydro Karmøy for andre kvartal. Det ble likevel et overskudd på 16 millioner kroner.

Av Egil M Solberg | 22.07.2020 12:25:13

Næringsliv: Onsdag presenterte metallverket et overskudd på 6 millioner kroner i andre kvartal, og valseverket leverte et overskudd på 10 millioner kroner.

Fabrikksjef på metallverket Ingrid Heradstveit Guddal ser tilbake på et kvartal med stort fall i etterspørsel som følge av COVID-19-pandemien.

– Særlig bilindustrien sliter som en følge av COVID-19, og dette er ett av våre hovedmarkeder. Vi tilpasser oss markedsbildet kontinuerlig og jobber for fullt med å finne alternative markeder for våre produkter. Produksjonskapasiteten er noe nedjustert for å være i takt med etterspørselen, sier Guddal.

Det er også positive trekke i kvartalet.

– En positiv trend vi ser er at kundene våre i økende grad etterspør Hydro REDUXA – vårt lavkarbonprodukt der vi garanterer et karbonavtrykk per kilo aluminium som er mindre enn en fjerdedel av det globale gjennomsnittet. Dette produktet leveres fra både metallverket og valseverket, sier hun.

Nedgang i ordrene

Valseverket melder også om nedgang i ordreinngangen, og gjør en rekke tilpasninger for å møte situasjonen.

– Kostnadsreduserende tiltak er iverksatt for å kompensere for fall i etterspørselen, og vi fortsetter dette arbeidet for å komme gjennom den utfordrende situasjonen aluminiumsindustrien og markedet generelt står i. I en periode med manglende ordrer har vi utnyttet kapasiteten til for-produksjon. Dette gjør vi for å fylle lagre, som gjør at vi kan selge på kort sikt når markedet er tilbake, forklarer fabrikksjef på valseverket Pål Tage Endresen.

Både Guddal og Endresen melder om imponerende innsats fra de ansatte i en krevende periode preget av usikkerhet, smittevernstiltak og nye måter å jobbe på.

– De ansatte har vist stor fleksibilitet og kontinuerlig fokus på sikkerhet, selv når rutinene endres på grunn av smittevern, sier Guddal.

Flere nyheter: