Menu
En rekke spanske landslagsspillere sier de nekter å spille for landet før det gjennomføres endringer. Bildet er tatt under EM i sommer. AP / Alessandra Tarantino / NTB.

15 spillere trekker seg fra det spanske fotballandslaget

Femten spillere på Spania kvinnelandslag i fotball har gitt beskjed om at de ikke vil representere landet med mindre det gjennomføres endringer.

Av NTB | 23.09.2022 07:50:58

Politikk: Det spanske forbundet bekreftet torsdag å ha mottatt 15 likelydende eposter fra spillerne, der de skriver at den nåværende situasjonen på landslaget påvirker dem følelsesmessig.

NRK omtalte denne saken først.

Det går ikke fram av meldingene fra spillerne hva som er den direkte årsaken til at de trekker seg, men sportsavisen Marca skriver at det er relatert til trener Jorge Vilda.

Det spanske fotballforbundet kommer på ingen måte spillerne i møte i sitt svar. Det truer spillerne med fra to til fem års utestengelse for å nekte å ikle seg landslagsdrakten.

– Forbundet kommer ikke til å la spillerne få stille spørsmål ved landslagstreneren og hans trenerteam, og vi vil ikke gi etter for press, skriver forbundet, som kaller spillernes aksjon «uverdig» og «skadelig».

(©NTB)