Menu
FOTO: TVGE via Reuters

15 døde og 400 skadd på militærbase Ekvatorial-Guinea

15 mennesker har mistet livet og over 400 er skadd i en rekke eksplosjoner på en militærbase i Ekvatorial-Guineas største by Bata, ifølge myndighetene.

Av NTB | 07.03.2021 22:44:08

Politikk: President Teodoro Obiang Nguema har bekreftet dødstallene til TV-kanalen TVGE. Han sier at eksplosjonene var en ulykke forårsaket av «uaktsom lagring av eksplosiver, dynamitt og ammunisjon».

Helsemyndighetene i det vestafrikanske landet opplyser på Twitter søndag kveld at til sammen 420 personer behandles på tre ulike sykehus.

Bilder delt i sosiale medier viser store røykskyer som velter opp fra hendelsesstedet. Telefonlinjene og internett skal ha brutt sammen, og pasienter strømmet inn på sykehusene.

TVGE viser bilder av sammenraste bygninger og skadde som ligger på gulvet på et sykehus.

– Vi hørte eksplosjonen, men vi vet ikke hva som foregår, sier den lokale innbyggeren Teodoro Nguema til nyhetsbyrået AFP.

Leiren huser blant annet deler av hærens spesialstyrker og paramilitære.

Rundt 800.000 av Ekvatorial-Guineas 1,4 millioner innbyggere bor i Bata. De fleste av dem lever i fattigdom tross landets oljerikdom.

Ekvatorial-Guinea har vært styrt av 78 år gamle Teodoro Obiang Nguema i nesten 42 år.

Hans sønn, Teodoro Nguema Obiang Mangue, som er visepresident med ansvar for forsvar og sikkerhet, inspiserte skadene etter eksplosjonen, ifølge TV-bilder.

(©NTB)

Flere nyheter: