Menu
Casper Tengstedt (andre fra høyre) scoret to mål for Rosenborg mot Jerv. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

15-åring tidens yngste RBK-spiller – Jerv rykket ned fra Eliteserien med 2-4-tap

Sverre Nypan (15) ble tidenes yngste til å spille for Rosenborg da trønderne slo Jerv 4-2. Med det rykker sørlendingene ned til 1. divisjon.

Av NTB | 06.11.2022 19:01:42

Sport: Rosenborg har sikret medalje i Eliteserien og var aldri truet i jakten på tre viktige poeng. Casper Tengstedt (to), Victor Jensen og Stefano Vecchia scoret målene som sendte Jerv ned fra øverste nivå. Laget rykket opp foran årets sesong, men har slitt stort og bare tatt 19 poeng på 29 kamper. Mikael Ugland scoret begge målene for nerdykksklare sørlendinger søndag.

Med tapet ble skjebnen forseglet. Det skiller fire poeng opp til Sandefjord på kvalifiseringsplass med bare én kamp igjen av sesongen. Tengstedts mål var hans 14. og 15. for sesongen etter at han kom til Rosenborg fra danske Horsens i august. Det er et målsnitt på 1,15.

Nypan fikk tillit i startoppstillingen som følge av Carlo Holses skade. Han ble dermed tidenes yngste til å spille for Rosenborg med sine 15 år og 10 måneder.

– Du skal ikke se bort fra at han får debuten sin for A-laget denne sesongen. Han er en robust gutt, uredd og tør å spille fotball, sa RBK-trener Kjetil Rekdal til NTB i mai.

Rekdal var selv 16 år og 222 dager da han debuterte i toppserien for Molde i 1985.

Ti minutter ut i 2. omgang økte Vecchia ledelsen. Tengstedt slo et flott innlegg som svensken satte i mål på volley. Etter en drøy time mistet Iman Mafi ballen i forsvar, og Tengstedt lot seg ikke be to ganger da han rundet keeper og scoret.

Mikael Ugland reduserte to ganger med et kvarter igjen, men kampen var allerede avgjort.

Magnus Holte ble tidligere i sesongen tidenes yngste RBK-spiller i den norske toppdivisjonen, 16 år og 175 dager gammel. Søndag ble rekorden slått. Nypan var foran sesongen yngst av alle i Eliteserien.

Kampen var bare sju minutter gammel da Victor Jensen dro seg fri på kanten. Han slo deretter inn til landsmann Tengstedt, som fikk stå helt alene og tuppe inn ledermålet. 20 minutter senere fikk Jensen tid til å sikte og satte ballen flott nede i hjørnet, utakbart for Jerv-keeper Øystein Øvretveit.

(©NTB)

Flere nyheter: