reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Den siste uka er 15.300 færre registrert som arbeidssøkere hos Nav. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

15.300 færre arbeidssøkere den siste uka

Tirsdag var det registrert 340.100 helt arbeidsløse, delvis arbeidsløse og arbeidssøkere på tiltak hos Nav. Det er 15.300 færre enn ved utgangen av mai.

Av NTB | 02.06.2020 14:34:13

Økonomi og næringsliv: – Selv om arbeidsledigheten fremdeles er høy, fortsetter den å falle for alle yrkesgrupper. Reiseliv og transport, som har vært særlig hardt rammet av koronakrisen, har den største nedgangen denne uka, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i Nav i en pressemelding.

Uka som gikk er den første siden før koronakrisen at tallet på delvis arbeidsløse går ned, ifølge Vågeng.

171.400 personer er registrert som helt arbeidsløse hos Nav, ifølge foreløpige tall. Det utgjør 6,1 prosent av arbeidsstyrken. Bruttoarbeidsløsheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, er 6,5 prosent.

I tillegg er 165.700 personer registrert som delvis arbeidsledige. Dermed er totalt 12 prosent av arbeidsstyrken registrert som arbeidssøkere.

Tallet på nye arbeidssøkere er det laveste registrert siden 12. mars.

Sammenlignet med tall fra forrige tirsdag falt tallet på helt arbeidsledige med 10.000, og delvis arbeidsledige falt med 4.700. Antallet arbeidsledige har falt innenfor alle yrkesgrupper, mens tallet på delvis arbeidsledige har falt for de fleste yrkesgrupper, med unntak av innen barne- og ungdomsarbeid og innen reiseliv og transport.

Sammenlignet med forrige uke er det færre helt arbeidsledige i hele landet. Arbeidsledigheten er fremdeles høyest i Oslo, med 8,1 prosent. I Nordland er den lavest, med 4,5 prosent.

Det er høyest arbeidsledighet blant personer i aldersgruppen 20 til 24 år, hvor 9,1 prosent av arbeidsstyrken er registrert som helt arbeidsledige.

I løpet av forrige uke registrerte 5.100 personer seg som nye arbeidssøkere hos Nav, det er rundt 600 færre enn uka før. Blant de nyregistrerte arbeidssøkerne oppga 40 prosent permittering som årsaken til at de registrerte seg.

I reiseliv og transport har på den andre siden antallet helt ledige gått ned, med 2.400 personer færre sammenlignet med 26. mai. Likevel er det i disse sektorene at arbeidsledigheten er størst, og 17,1 prosent er registrert som helt ledige.

(©NTB)

Flere nyheter: