Menu
Mange av Beijings innbyggere var bortreist på nyttårsferie da det ble slått alarm om det nye koronaviruset. Nå må de holde seg inne i 14 dager når de kommer tilbake til den kinesiske hovedstaden. Her fra en takeaway-restaurant i byen. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix

14 dagers karantene for alle som kommer tilbake til Beijing

Alle som vender tilbake til Beijing, risikerer strenge straffer hvis de ikke følger en ordre om å holde seg inne i boligene sine de første 14 dagene.

Av NTB | 15.02.2020 08:01:14

Medisin og helse: Det melder kinesiske medier lørdag. Det er helsemyndighetene i Beijing som har gitt ordren.

Covid-19-viruset har til nå smittet over 66.000 mennesker i Kina, mens over 1.500 er døde. I Beijing har tre personer dødd som følge av viruset.

Mange kinesere reiste bort på nyttårsferie i begynnelsen av januar like før kinesiske myndigheter innførte strenge reiserestriksjoner i Hubei-provinsen og iverksatte en rekke andre tiltak for å hindre smitteoverføringer.

Alle som kommer tilbake til den kinesiske hovedstaden, må gi beskjed til sine arbeidsplasser, eventuelt skoler eller andre institusjoner de er knyttet til. Det er ikke klart om den obligatoriske karantenen også gjelder for personer som kommer tilbake etter å ha vært i utlandet.

Tidligere i uka innførte myndighetene i Beijing flere andre restriksjoner. Blant annet er det innreiseforbud for personer som ikke bor i byen, og lokale myndigheter er blitt bedt om å ha kontroll på hvem som ankommer områdene de har ansvar for.

Det er også blitt bestemt at det skal innføres bompenger på hovedveier over hele landet fra 17. februar.

(©NTB)

Flere nyheter: