reklame
Menu
Utstyr for koronatesting. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

139 nye koronasmittede registrert sist døgn

Ved midnatt natt til tirsdag var det registrert 10.782 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 139 det siste døgnet.

Av NTB | 01.09.2020 00:23:01

Medisin og helse: De siste to døgnene er økingen på 171 smittede. Økningen, som er kraftigere enn hva den har ligget på den siste tiden, var allerede synlig i de oppdaterte MSIS-tallene fra Folkehelseinstituttet (FHI) mandag ettermiddag, da økningen fra midnatt var på 103.

Tolv koronapasienter fikk mandag behandling ved norske sykehus, hvorav én pasient behandles med respirator, ifølge tallene fra Helsedirektoratet.

264 koronadødsfall var mandag meldt til Folkehelseinstituttet. Tallet har vært uendret siden 20. august.

I informasjon lagt ut på FHIs nettsider går det fram at helsemyndighetene mangler avgjørende informasjon om utbredelsen av korona i samfunnet fordi leger bruker for lang tid på å sende inn meldinger om smitte.

Legene må være raske med å sende inn beskjed til det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS), lyder den tydelige beskjeden.

– Vi forstår at hverdagen er travel, men data som meldes, brukes fortløpende i analyser og evaluering av smittesituasjonen både lokalt og nasjonalt, la hun til.

Alle leger har meldeplikt til systemet. Når de oppdager eller får mistanke om covid-19, skal de samme dag skriftlig melde fra til Folkehelseinstituttet og kommunelegen i kommunen der den smittede bor.

– Enkelte laboratorier har stor pågang, og flere av dagens meldte tilfeller har prøvedato fra flere dager tilbake. Antall nye meldte tilfeller siste døgn er ikke det samme som antall nye diagnostiserte tilfeller siste døgn, opplyser avdelingsdirektør Hilde Kløvstad ved FHI i en kommentar til NTB.

Mandag gikk Folkehelseinstuttet ut med en «korona-purring» til trege leger.

– For å håndtere pandemien med nye og pågående utbrudd på en god måte er vi helt avhengig av at legene følger meldeplikten og raskt sender utfyllende informasjon i meldingssystemet MSIS, sa direktør Helen Brandstorp ved divisjon analyse og samfunn i Helsedirektoratet.

(©NTB)

Flere nyheter: