Menu
Alle covid-19-pasienter som er lagt inn på intensivavdelingen på Oslo universitetssykehus, skal følges etter de har fått behandling, for å se på langtidseffektene, som psykisk og fysisk helse. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

130 millioner til norsk koronaforskning

I alt 30 norske forskningsmiljøer har nå fått 130 millioner kroner for å bidra til forskning i forbindelse med koronavirusutbruddet.

Av NTB | 07.05.2020 08:02:29

Vitenskap og teknologi: – Vi mangler fortsatt mye kunnskap om viruset. Forskningen skal bidra til å evaluere behandling og gi systematisk kunnskap om spredningen og effektene av viruset, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

78 fagmiljøer leverte inn søknad til Forskningsrådet. 30 prosjekter får finansiering.

19 av prosjektene er tilknyttet universitetene, tre sykehusene og sju kommer fra forskningsinstituttene. Næringslivet er koblet på sju av prosjektene.

En av studiene som har fått tildelt støtte er en gruppe forskere ved Oslo universitetssykehus, med intensivsykepleier Kristin Hofsø i spissen.

Prosjektet skal undersøke og beskrive alle covid-19-pasienter som er lagt inn på intensivavdelingen på Oslo universitetssykehus i samarbeid med norsk intensiv- og pandemiregister.

Prosjektet skal følge pasientene også etter de har fått behandling, for å se på langtidseffektene, som psykisk og fysisk helse, av alle overlevende.

(©NTB)

Flere nyheter: