reklame for Utvik Autoservice
Menu
Widerøe Ground Handling må kutte i antall ansatte på Bergen lufthavn Flesland. Foto: Marit Hommedal / NTB

130 av 220 Widerøe-ansatte mister jobben

En tapt anbudskonkurranse fører til at 130 av 220 ansatte i Widerøe Ground Handling på Bergen lufthavn Flesland mister jobben.

Av NTB | 27.10.2020 21:09:05

Økonomi og næringsliv: Det melder Bergensavisen.

Widerøe Ground Handling leverer bakketjenester til forskjellige flyselskaper på Flesland. Selskapet har mistet anbudskontrakten de har hatt med SAS.

– Luftfarten er en av de bransjene som ble truffet av covid-19 tidligst, hardest og som kommer til å bli påvirket lengst. Når etterspørselen etter flyreiser går ned, får vi som underleverandører mindre å gjøre. På toppen av dette er vi i et anbudssensitivt marked, med kontrakter på mellom tre og fem år med hver kunde. I år nådde vi dessverre ikke opp og tapte anbudskonkurransen om SAS på Flesland til Aviator, sier direktør Marius Myhre i selskapet til BA.

I sommer ble det klart at Widerøe Ground Handling tapte SAS-kontraktene på flyplassene i Bergen, Tromsø og Kristiansand. Selskapet fikk forlenget SAS-avtalene på flyplassene i Kirkenes, Alta, Lakselv, Svalbard, Evenes, Bodø, Trondheim, Kristiansund, Molde, Stavanger, Haugesund og Ålesund.

Flere nyheter: