Menu
Pressefolk utenfor World Trade Center i Hongkong, mens folk blir evakuert ut av brannvesenet. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

13 skadd etter skyskraper-brann i Hongkong

Minst 13 personer ble skadd etter at det onsdag brant i en 38-etasjer høy skyskraper i Hongkong.

Av NTB | 15.12.2021 12:49:52

Ulykker og naturkatastrofer: Minst sju personer ble behandlet for røykforgiftning, inkludert en kvinne i 60-årene som er i delvis bevisst tilstand på sykehuset. Åtter personer ble brakt til sykehus med ukjent skadeomfang, ifølge BBC.

Brannen brøt ut på ettermiddagen ved 12-tiden lokaltid i World Trade Centre-bygget som ligger i Causeway Bay, ifølge South China Morning Post. Brannen ble slukket etter noen timer.

Bygningen er både et forretningskompleks og et kjøpesenter. Rundt hundre mennesker var lenge fanget på taket, men ble etter hvert evakuert.

Ifølge politiet ble totalt rundt 1.200 folk evakuert. Det ble blant annet brukt kran for å hjelpe folk med å komme seg ut.

Brannen er en såkalt «klasse tre»-brann i alvorlighetsgrad. Brannmyndighetene i byen vurderes på en skala fra 1 til 5, hvor 5 er den mest alvorlige graden.

Politiet tror brannen startet i et rom med kabler og servere i byggets nederste etasje, før den spredde seg til stillaset rundt deler av bygget.

De siste månedene har det pågått renovasjonsarbeid på bygget.

(©NTB)

Flere nyheter: