reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu

120 ansatte i karantene på Hammerfest sykehus – en dobling fra lørdag

Av NTB | 18.10.2020 18:52:54

Medisin og helse: Antallet ansatte som har blitt satt i karantene, har doblet seg siden lørdag, opplyste Finnmarkssykehuset på en digital pressekonferanse søndag kveld.

– Vi har fått tilsendt personell fra andre sykehus i Helse nord for å erstatte alle som må i karantene, i alle fall nøkkelpersonell. I tillegg har vi fått tilsendt en del utstyr, blant annet fra Helgelandssykehuset og UNN, sier administrerende direktør Siri Tau Ursin i Finnmarkssykehuset HF.

– Jeg vil berømme bistanden vi har fått, det er fantastisk hvordan de har stilt opp og bidratt til at vi får til dette, sa hun videre.

Hammerfest sykehus er satt i rød beredskap siden det første smittetilfellet ble oppdaget på sykehuset torsdag. Kommunen arbeider med omfattende smittesporing.

Alle planlagte behandlinger og operasjoner er utsatt. Folk som trenger øyeblikkelig hjelp, vil få det, opplyser sykehuset. Kreftbehandlingen ved sykehuset blir ikke berørt. Sykehuset har fått bistand fra andre klinikker og sykehus i hele Nord-Norge for å sikre drift og bemanning.

Flere nyheter: