Menu
Det er registrert 12 nye koronasmittede personer i Oslo sist døgn. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

12 nye registrerte smittede i Oslo – laveste siden september

Det er registrert 12 nye koronasmittede personer i Oslo siste døgn. Ikke siden 6. september er det registrert et så lavt antall nye smittede på ett døgn i Oslo.

Av NTB | 14.06.2021 10:08:13

Medisin og helse: Smittetallene for hovedstaden har ligget stabilt lavt den siste tiden. De tre siste dagene er det registrert henholdsvis 18, 19 og 12 nye covid-19-tilfeller.

Ser man på tallene for sist uke, peker pila kraftig ned. Sist uke ble det registrert 292 nye smittede i Oslo, opplyser Oslo kommune til NTB. Det er en solid nedgang sammenlignet med uken før, da tallet var 596.

Vi må tilbake til uke 40 i fjor sist uketallet var så lavt i Oslo.

Smittetrykket var i forrige uke størst på Nordstrand (55 nye tilfeller), Frogner (39) og Vestre Aker (28).

Byrådet i Oslo tar de stabilt lave smittetallene med seg når de denne uken skal vurdere den videre gjenåpningen av Oslo. Oslo er på trinn to av gjenåpningsplanen til kommunen, og de nåværende koronatiltakene gjelder fram til 18. juni.

– Vi vil nok vurdere veldig tidlig i neste uke om det er steg fra trinn to som fortsatt sliter med å komme i gang. Så vil vi også se om vi kan ta inn ting fra trinn fire, sa Oslos helsebyråd Robert Steen (Ap) til VG søndag.

Etter et smittehopp blant russen i forrige uke, utsatte Oslo den videre gjenåpningen med én uke. Siden da har smitten igjen sunket, og nå vurderer byrådet å komme med ekstra lettelser.

Nå kan det gå mot at byrådet vil tillate flere deltakere på arrangementer, flere gjester i private hjem og utvidet skjenketid.

(©NTB)

Flere nyheter: