Menu
Foto: Spordrift / Handout / NTB scanpix

115 passasjerer er fortsatt på toget

Ettermiddagstoget fra Oslo kjørte lørdag inn i et skred som hadde gått rett etter Gravhalstunnelen på Bergensbanen. Ingen personer er skadd i skredet.

Av NTB | 23.02.2020 09:59:34

Ulykker og naturkatastrofer: Vest politidistrikt melder klokken 8.39 søndag morgen at de 115 passasjerene som har tilbrakt natten på ettermiddagstoget fra Oslo til Bergen, fortsatt er om bord på toget. Verken personer eller toget ble skadd i skredet, og passasjerene ivaretas av Vy og Bane Nor.

Toget er nå fraktet ned til Myrdal stasjon, etter at det har stått i Gravhalstunnelen i natt.

– Området der skredet har gått er søkt gjennom. Ingen tegn til at noen er tatt av raset. Ingen personer meldt skadd, og ingen personer savnet, skriver politiet.

De opplyser samtidig om at to hytter og et uthus er tatt av raset. I tillegg er det skader på Upsete fjellstove. Både hyttene og fjellstova er ubebodd.

– Det tryggeste er at passasjerene forblir i toget, hvor det er strøm, lys og varme. Det er altfor store snømengder til at vi kan flytte dem inn på et hotell, sa hun.

Meldingen om skredet ved Upsete stasjon kom inn klokka 23.42. Ettermiddagstoget med 115 personer om bord på vei fra Oslo til Bergen var tre timer forsinket og kjørte inn i snømassene like etter tunnelen, cirka 200 meter øst for Upsete.

Ifølge Bane Nor ble skredet ved Upsete stasjon registrert klokken 23.30 lørdag. Bane Nor har mobilisert lokal beredskapsledelse i Bergen.

– Vår første prioritet er sikkerheten til passasjerer, personale og redningsmannskap. Deretter gjelder det å få toget ned fra fjellet, sier pressevakt Liv Tone Otterholt.

Kommunikasjonssjef Nina Schage i Vy bekreftet natt til søndag beslutningen om å la passasjerene bli på toget over natta overfor Bergensavisen.

Bergensbanen er stengt fra Geilo til Mjølfjell inntil videre, med store snømengder fra Geilo og opp mot høyfjellet. Flåmsbana ble stengt lørdag ettermiddag på grunn av et ras mellom Blomheller og Berekvam som rev ned kontaktledningen.

(©NTB)

Flere nyheter: