Menu
Folkehelseinstituttet (FHI) kommer med daglige oppdateringer om tallet på smittede. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

113 med påvist koronasmitte i Norge

Til sammen har 113 personer i Norge fått påvist koronavirus. Fredag har Folkehelseinstituttet fått rapportert at ytterligere 27 personer har testet positivt.

Av NTB | 06.03.2020 18:16:56

Medisin og helse: Fortsatt er ingen av dem som er smittet, alvorlig syke eller innlagt på sykehus. Personene er hjemmeisolert og følges opp av lokalt helsevesen.

De aller fleste personene er enten smittet i utlandet – nærmere bestemt 87 personer – eller ved nærkontakt. Til sammen er 79 smittet i forbindelse med reise til Italia, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI).

– Vi arbeider for at epidemien skal utvikle seg langsomt, slik at færrest mulig blir alvorlig syke. Det at hver enkelt av oss er nøye med hånd- og hostehygiene, vil bidra til langsom utvikling av epidemien og forebygge alvorlig sykdom og dødsfall blant dem som er mest utsatt, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

Hun understreker at smittespredningen snart kan gå over i en fase hvor en ikke klarer å knytte alle de smittede til et kjent utbruddsområde.

I tillegg til de hygienetiltakene hver og en gjør, vil kommuner og helseinstitusjoner sette inn ulike smitteverntiltak etter diskusjon med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

Flere nyheter: