Menu
Leder i Sykepleierforbundet, Lill Sverresdatter Larsen sier de ønsker lønn som gjør at sykepleiere kan beholdes til livsnødvendige helsetjenester i kommunene. 105 sykepleiere kan gå ut i streik fra torsdag dersom ikke meklingen fører fram.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

105 sykepleiere kan gå ut i streik i morgen

Dersom ikke partene i meklingen mellom Norsk Sykepleierforbund (NSF) og KS blir enige innen midnatt, går 105 sykepleiere ut i streik torsdag morgen.

Av NTB | 06.01.2021 16:53:44

Medisin og helse: Partene satte seg ned ved riksmeklerens forhandlingsbord tirsdag, med frist natt til torsdag for å bli enige.

Dersom det ikke oppnås enighet har sykepleierforbundet varslet plassfratredelse for totalt 105 arbeidstakere i fem kommuner. Dette gjelder i Bodø (20 personer), Gjøvik (13), Kristiansand (24), Tromsø (20) og Ålesund (28).

Bakteppet for meklingen er at medlemmene i de to Unio-forbundene Norsk Sykepleierforbund og Utdanningsforbundet sa nei til resultatet av årets lønnsoppgjør mellom KS og Unio.

Sentralstyret i Utdanningsforbundet aksepterte i desember et forslag fra Riksmekleren, men for sykepleierforbundet fortsetter kampen. Kravet er mer lønn.

– Vårt utgangspunkt er en lønn som gjør at sykepleiere kan beholdes til livsnødvendige helsetjenester i kommunene, sa leder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund til NTB mandag.

Sykepleiernes mekling skulle opprinnelig vært gjennomført i slutten av november, men ble utsatt til over nyttår på grunn av smittesituasjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: