Menu
Selv om Oslo nå har vaksinert 100.000 av sine innbyggere, håper helsebyråd Robert Steen (Ap) at vaksineringen vil gå fortere i tiden framover. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

100.000 personer vaksinert i Oslo

I løpet av drøye fire måneder har Oslo vaksinert sine første 100.000 innbyggere. Helsebyråd Robert Steen roser bydelene for hvordan de har håndtert prosessen.

Av NTB | 07.04.2021 20:24:04

Medisin og helse: – Jeg var på Ellingsrudhjemmet i desember da Svein fikk den første vaksinen. Det var en stor begivenhet. Nå, fire og en halv måned seinere, passerer vi hundre tusen vaksinerte i Oslo, sier Steen (Ap) til Avisa Oslo.

– Jeg er glad for at vi er her vi er nå. Så får vi håpe at det går fortere framover, så vi kan få vaksinert de voksne i god tid før sommeren er over, legger han til.

Han sier videre at tilbakemeldingene de får er at svært få takker nei til vaksinen. Så langt har over 90 prosent sagt at de ønsker å ta vaksinen. Ifølge Steen ønsker kun rundt 70 prosent å ta vanlig influensavaksine.

Byråden understreker at vaksinen er veien ut av situasjonen vi er i nå.

– Å kunne gå ut uten å måtte holde to meter, møte venner i litt større omfang, å kunne dra på en pub og ta en utepils. Jeg tror mange lengter etter det. Da må vi vaksinere befolkningen, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: