Menu
Illustrasjonsfoto: Jil Yngland / NTB

10 nye testet positivt i Haugesund

Det er et voldsomt utbrudd av covid-19 som foregår i Haugesund nå. Søndag ettermiddag har ytterligere 10 personer testet positivt.

Av Egil M Solberg | 07.03.2021 20:22:16

Koronapandemi: De ti smittetilfellene kommer i tillegg til 11 smittetilfeller meldt tidligere i helgen. Dermed har totalsummen 21 personer testet positivt for covid-19 så langt.

– De 10 nye smittetilfellene har ingenting med Aibel å gjøre. Men det er ikke villsmitte. Dette er familie og nærkontakter til personer som tidligere har fått påvist smitte. Nå jobber vi hardt med smittesporing, sier kommunelege Jostein Helgeland til Haugesunds avis.

Smitte på Spilleriet

Han kommer med en oppfordring til personer som har vært innom Spilleriet (bingo og spillkiosk) i Skåregaten i Haugesund.

– Det viser seg at flere av dem som er smittet har vært innom dette stedet. De som har vært på Spilleriet fra 27. februar og kjenner på symptomer skal ha lav terskel for å gå og teste seg, sier Helgeland til avisa.

Mindre fare på McDonalds

Det er mindre fare for spredning i tilknytting til de to ansatte på McDonald’s på Norheim som ble avdekket i helgen.

– De to har adresse Haugesund, bekrefter Helgeland overfor avisa.

Kommunelegen ytrer også bekymring for at skolene starter opp igjen etter vinterferien i morgen. Da kan smitte raskt spre seg og gjøre situasjonen enda mer krevende.

Flere nyheter: