Menu
Foto: Heiko Junge / NTB

10 nye smittede i Sunnhordland

Smitteutbruddet på Bømlo har nå spredt seg til Stord. Det er det siste døgnet avdekket seks nye smittede på Bømlo og fire på Stord.

Av Egil M Solberg | 31.07.2021 11:02:08

Koronapandemi: Utbruddet på Bømlo er omfattende og ute av kontroll. Nå har smitten spredt seg til Stord, skriver Stord24.

Fungerende smittevernlege på Bømlo, Anne Marit Særsten Halvorsen, tror smitten denne gang består av både alfa- og delta-varianten.

– Bømlo kommune forventer en økning i smittetallene fremover. Vi mistenker at det foreligger to smittelinjer i kommunen. En med alfa-varianten og den andre med delta-varianten, opplyser kommunen på sine nettsider.

Smitten har spredd seg til Stord

Det er lørdag meldt om fire nye smittetilfeller på Stord. Ett av disse, en mann i 40-årene, kan direkte knyttes til et smittetilfelle på Bømlo.

– Han har vært i karantene som hustandsmedlem til en smittet person i Bømlo, og er nå isolert, opplyser Stord kommune.

Samtidig har to menn i 20-åra fra Stord fått påvist smitte etter en utenlandsreise. De er begge også nærkontakt til tidligere smittede i samme reisefølge.

En kvinne i 20-årene er også smittet. Hun har så langt ukjent smittevei. Hun har vært på reise i en annen kommune. Hun har mange nærkontakter og smittesporingen blir dermed komplisert.

Ingen er alvorlig syke i forbindelse med utbruddet.

Flere nyheter: