Menu
En robot blir brukt til å hente ut biler fra det brannrammede parkeringshuset ved Stavanger lufthavn. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

10 000 til bileiere etter brannen

Rundt 10 000 kroner utbetales i gjennomsnitt til bileierne som fikk sine kjøretøy skadet under parkeringsbrannen på Stavanger lufthavn.

Av Egil M Solberg | 29.02.2020 09:07:10

Flyplassbrannen: Over 1.000 bileiere ble rammet av brannen i parkeringshuset på Sola.

Det var forsikringsselskapet Frende som forsikret bilen fra Haugalandet som utløste brannen 7. januar. Dette var en Opel Zafira 2005-modell.

Selskapet bekrefter til Stavanger Aftenblad at de kun skal betale ut 10 millioner kroner til bileierne og at bileierne ikke får dekket hele kravet.

Skadene etter brannen er på flere hundre millioner kroner. Forsikringsselskapet kan likevel ikke pålegges å betale mer enn 10 millioner kroner totalt, ifølge bilansvarsloven.

Restbeløpet må forsikringsselskapene til de andre bileierne dekke.

– Kravene beløper seg til mellom 15 og 20 millioner kroner. Vi er ikke helt i mål med den eksakte fordelingen mellom bileierne, men vil starte utbetalingene om kort tid, sier fagsjef Roger Ytre-Hauge i Frende til avisa.

Avinor får som eier av parkeringshuset heller ikke dekket noe av tapet fra Frende. Avinor er ifølge avisa forsikret gjennom If, skriver avisa.

Det jobbes fremdeles med å hente ut bilder fra det brannrammede parkeringshuset, melder avisa ifølge NTB.

Flere nyheter: