Menu
Brann stadion med den nye tribunen på motsatt side. Bildet er tatt for to år siden. Foto: Marit Hommedal / NTB.

10.000 kroner i bot etter Brann-nachspiel – statsadvokaten avgjør voldtektssaken

Politiet har utstedt et forelegg på 10.000 kroner etter en voldsepisode under nachspielet på stadion i august. Den siktede vedtar boten.

Av NTB | 27.09.2021 13:52:36

Sport: I en pressemelding skriver politiet i Bergen at etterforskningene i straffesakene som ble opprettet etter den mye omtalte festen på Brann stadion, er avsluttet.

Politiet skriver at voldtektssaken er oversendt Hordaland, Sogn og Fjordane statsadvokatembeter for påtaleavgjørelse. Politiet vil ikke offentliggjøre hvilken innstilling som er gitt fra politiet til statsadvokaten, som avgjør om det blir tatt ut tiltale i saken.

Forelegget er sendt siktede med en oppfordring til om han vedtar eller ikke vedtar forelegget. Et forelegg som ikke vedtas, blir normalt brakt inn for tingretten, men den aktuelle fotballspilleren har valgt å vedta det, opplyser hans advokat til Bergensavisen.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld og stiller seg uforstående til forelegget. For å bli ferdig med saken har han besluttet å vedta forelegget, men han fastholder at han ikke har gjort noe straffbart, skriver advokaten i en tekstmelding.

– Min klient er fornøyd med straffen. Dette selv om hun også anmeldte mer alvorlige forhold. Vi må gjennomgå sakens dokumenter før det tas stilling til eventuell klage, men det viktigste for henne er at det blir reagert med straff og at saken får en rask avgjørelse, opplyser kvinnens bistandsadvokat Hilde Cecilie Meyer til BA.

– I avhør har siktede ikke erkjent straffskyld. Noe mer om hva han har forklart, vil jeg ikke utdype, sier politiadvokat Lillian Kleppe til avisen.

Det etter hvert ganske så omtalte nachspielet skjedde på Brann stadion 10. august i år.

Ifølge politiet er den andre saken – en voldsepisode – avgjort ved forelegg. Forelegget på 10.000 kroner er utstedt etter overtredelse av straffelovens paragraf 271 (kroppskrenkelse).

Ifølge advokaten fikk klienten et forelegg for kroppskrenkelse, og det skal dreie som at spilleren angivelig har bitt en annen person i underarmen. Ettersom forelegget er vedtatt, anses saken som avgjort.

(©NTB)

Flere nyheter: