Menu
ARKIVBILDE: Daniel DeNiazi

1-3 personer på lekeplasser og idrettsanlegg

Lokale kommuner har i dag gått sammen om å anbefales at kun grupper på 1-3 personer befinner seg på lekeplasser og idrettsanlegg samtidig.

Av Egil M Solberg | 17.03.2020 19:42:09

Koronakrisen: Den nye anbefalingen gjelder i første omgang kunstgressbaner og utendørs idrettsanlegg.

Karmøy, Haugesund, Tysvær, Sveio og Bokn holder kommunale idrettsanlegg åpne for innbyggerne, men ikke for organisert aktivitet.

Det anbefales kun grupper på 1-3 personer, f.eks. barn eller barn og foreldre som vil være fysisk aktive. Det skriver Tysvær kommune i en pressemelding.

Det henstilles til idrettslagene om å praktisere det samme.

Når det gjelder lekeplasser og andre uteområder ved skoler og barnehager anbefales den samme begrensingen. Kun grupper på 1-3 personer.

Det forventes at foreldre/foresatte følger med på dette, og har et ekstra ansvar i den tiden vi nå er inne i.

Uteområder ved skoler og barnehager skal ikke brukes av andre enn de som har opphold der på dagtid, men kan ellers brukes etter stengetid og i helgene.

Det forventes at alle følger nasjonale og kommunale myndigheters retningslinjer om å avgrense mange personer som er samlet på anleggene på samme måte som på andre steder.

Når det gjelder turløyper og friluftsområder er de alltid åpne for bruk, men vis hensyn til andre.

Ved rasteplasser og andre oppholdsplasser bes det om at det ikke samler seg folk i store grupper.

Som ellers vises det til nasjonale og kommunale myndigheters retningslinjer om å avgrense mange personer som er samlet på en plass.

Flere nyheter: