Menu
En ung gutt tas om bord et marinefartøy. Foto: Australia Department of Defense via AP / NTB scanpix

1.100 personer evakuert fra strand i Australia

Rundt 1.100 personer er evakuert fra den australske kystbyen Mallacoota. Omkring 4.000 mennesker har søkt tilflukt på strender på grunn av brannene i landet.

Av NTB | 03.01.2020 10:24:42

Politikk: Evakueringen beskrives av militære ledere som en av de største forflytningene av mennesker i nyere tid i Australia, ifølge den australske avisen Herald Sun.

Marinefartøyet HMAS Choules ankom Mallacoota, som ligger i delstaten Victoria, med forsyninger torsdag og startet så evakueringen, som var frivillig.

Rundt 963 personer hadde bedt om å bli evakuert i båter, mens flere andre ble fløyet i sikkerhet i helikoptre, ifølge kaptein Scott Houlihan på HMAS Choules.

Rundt 4.000 australiere og turister i Mallacoota har siden nyttårsaften oppholdt seg på strendene fordi byen er omringet av flammer.

Flere av dem som ventet på å bli evakuert, beskrev hvordan glødende kull fløy rundt omkring da brannene herjet som verst.

Lørdag er det ventet temperaturer opp mot 40 grader, og myndighetene har erklært krisesituasjon i store deler av de folkerike områdene sørøst i Australia.

– Hvis du kan reise, må du reise, uttalte delstatsminister Daniel Andrews i Victoria.

Minst 19 personer har mistet livet i brannene og enda flere er savnet. I tillegg har over 1.400 hus blitt ødelagt.

(©NTB)

Flere nyheter: