Menu
Alle elever og lærere ved den kristne videregående skolen i Lyngdal, KVS Lyngdal, er satt i koronakarantene etter flere smittetilfeller ved skolen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

1.000 personer i karantene i Lyngdal etter smitte ved videregående skole

Fem elever ved Kristen videregående skole (KVS) i Lyngdal har testet positivt for korona. Til sammen 1.000 personer er satt i karantene.

Av NTB | 11.03.2021 21:53:35

Utdanning: De fem elevene har testet positivt på hurtigtester.

Kommuneoverlege Henriette Pettersen frykter et nytt større utbrudd kan være under oppseiling, skriver Lyngdal kommune på sine nettsider.

Ved skolen er det 250 internatboende elever. I tillegg er rundt 100 hjemmeboende elever satt i karantene. Det samme er 50 til 60 ansatte ved skolen.

– Nærkontakter til nærkontaktene er i ventekarantene, slik at et betydelig antall husstander er berørt av det antatte smitteutbruddet, opplyser kommunen.

Til Fædrelandsvennen sier kommuneoverlegen at over 1.000 er satt i karantene torsdag.

Alle elevene og lærerne ved skolen har torsdag blitt testet, og deres bevegelsesmønster kartlegges tilbake til 1. mars. Ifølge Lyngdal kommune vil trolig ikke testsvarene være klare før søndag eller mandag.

Flere av KVS-elevene har siste tiden vært utplassert ved bedrifter i Lyngdal, og mange elever har også vært på besøk i nabokommuner.

(©NTB)

Flere nyheter: