reklame for Utvik Autoservice
Menu
Ngolo Kante (foran) under en VM-kamp i 2018. Han er nå hjemme fra trening på grunn av uro for covid-19-smitte. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

0,75 prosent covid-19-syke i Premier League: Kanté nekter å trene

Chelseas Ngolo Kanté holder seg hjemme i frykt for å bli smittet av covid-19. Seks av snaut 800 tester i Premier League er positive hittil.

Av NTB | 21.05.2020 07:47:59

Medisin og helse: Den engelske eliteserien har tatt det første steget mot å komme i spill igjen. 12. juni er satt som et mål for å starte opp. Det gjenstår 92 kamper.

Onsdag ble det klart at ingen i Norwich er smittet av sykdommen. Dermed er hele ligaen med 20 klubber testet. Det betyr at tett opp til 800 prøver av spillere og ledere ble analysert i denne omgang.

Seks kom ut positive. Det er en andel på cirka 0,75 prosent.

Kanté har fått ja fra klubben til å trene for seg selv på ubestemt, ifølge flere engelske medier. Han mistet broren etter plutselig hjertestopp i ganske ung alder. Faren deres døde også relativt ung.

Kanté selv besvimte på en trening for to år siden, men det er ikke avdekket at han har hjertesykdom.

Watford-kollega Adrian Mariappa er en av de syke sammen med to andre i klubben.

I dagene som kommer skal spillere fra PL-klubbene holde kontakten med ligaen og rådgivere på helse. Dette vil nå gjøres i mindre grupper. Det framkom kritikk mot løsningen med felles videokonferanser. Flere spillere mente det ble for uoversiktlig. Dette melder Daily Mail.

Det er ikke spilt Premier League-kamper siden andre uka i mars. Liverpool topper tabellen soleklart.

Selv etter at klubbene nå har startet trening uten full kontakt, er det høyst usikkert om man klarer å lande sesongen i England.

Den britiske kulturministeren Oliver Dowden tror regjeringen senere denne uka kan gi tommelen opp for fullkontakt-trening på elitenivå i britisk idrett.

Han skal også nedsette en spesialgruppe som skal bistå i jobben med å se på hvordan toppidretten kan komme tilbake. Der vil også tidligere topputøvere får plass.

Watfords Troy Deeney ønsker ikke å trene sammen med laget. Han redd for å bli smittet og så smitte sin familie.

(©NTB)

Flere nyheter: