Menu

Wärtsilä samler automasjon på Stord

Wärtsilä på Bømlo har besluttet å bygge ny automasjonsfabrikk på Kjøtteintåa på Stord. Med dette vil selskapet samle sin automasjonsvirksomhet til ett sted. - Det vil styre fagmiljøene innen automasjon ytterligere, sier Trond Bø.

Av admin | 23.06.2008 10:02:33

About Us
– Flere alternativer til ny fabrikk har vært vurdert, men ut fra en helhetsvurdering har vi konkludert med at alternativet til Stord Industribygg AS totalt sett er det beste, sier finansdirektør i Wärtsilä Norway Trond Bø.

Den nye fabrikken vil ligge på Kjøtteintåa ved Stord verft. Når den nye fabrikken står klar vil konsernet kunne samle all sin automasjonsaktivitet under ett tak.

– Denne tomten er velegnet for vårt formål, den ligger i nærheten av sjøen på et etablert industriområde og gir oss gode transportmuligheter, sier Bø.

Wärtsilä inngår nå en langsiktig leieavtale med Stord Industribygg AS.

– Vi ønsker å komme i gang med detaljert prosjektering og bygging så snart som mulig, og planen er at bygget skal stå ferdig i begynnelsen av 2010. Fabrikken vil omfatte 8.000-12.000 kvadratmeter produksjonsareal og ca 4.000 kvadratmeter kontorareal, forteller Bø.


– Når vi nå kan samle all vår automasjonsvirksomhet på ett sted, mener vi dette vil styrke fagmiljøene innen automasjon ytterligere, sier Trond Bø i Wärtsilä Norway til offshore.no.

Av Egil Kr. Solberg | 23.06.2008 kl.09:5