Menu
domstol

Ville stjele én million kroner

Den gamle mannen som ble ranet på Vormedal i fjor, skulle ha én million kroner liggende hjemme. Det hadde de to ranerne fått informasjon om i rusmiljøet. Nå er de dømt til fengsel i tre og fire år.

Av Egil M Solberg | 11.05.2016 20:27:17

De skulle betale narkogjeld med utbyttet fra ranet.

Den 38 år gamle mannen og den 43 år kvinnen hadde med seg tau og grytekluter – de siste for å stappe i munnen hans om han ropte etter hjelp. Så tok de drosje til forretningen på Vormedal, der de kjøpte engangshansker. Så gikk de derfra til fots til Snik, der den da 87 år gamle Gunnar Neverdal bodde alene, skriver Haugesunds Avis.

De kom til ulåst dør og tok seg lett inn i huset. Begge var ruset på amfetamin og tabletter, skriver avisa.

Mannen ble funnet av hjemmehjelpen et døgn senere. Da lå han svært medtatt på magen under stuebordet, med hendene hardt bundet fast på ryggen. På sykehuset ble det senere påvist blant annet tre brudd i ansiktet, og også akutt nyresvikt som følge av lite væskeinntak, opplyser avisa.

Retten har gitt kvinnen tre års fengsel, mannen fire, fordi han også dømmes for flere narkotikaforbrytelser. Begge er også dømt til å betale Neverdal 100.000 kroner i oppreisningserstatning, melder Haugesunds Avis.