Menu

Vil ikke blande seg i lokalpolitikken

KrF-leder, Dagfinn Høybråten, mener byvolden øker på grunn av dårlig alkoholpolitikk i bystyrene. Han vil ikke blande seg inn i lokalpolitikken og bedyrer at han har uttalt seg til media på generelt grunnlag.

Av admin | 13.02.2007 11:12:04

– Samme antall i fire år
Høyres gruppeleder i Haugesund, Arve Kambe, er uenig med Høybråten og mener antall skjenkebevillinger ikke har sammenheng med den økende voldsproblematikken. – I 2003 da vi hadde tak på bevillinger hadde vi 51 skjenkevedtak. I dag er det nøyaktig det samme. Eneste endringen siden sist er at vi har fått én nattklubb mindre, sier Kambe. Han mener at vi derfor må se på andre årsaker til økningen i antall voldssaker.

Ber Høybråten komme med innspill
Kambe ønsker at Høybråten skal komme på banen med forslag til hvor mange skjenkebevillinger Haugesund bør ha og når skjenkestedene skal stenge. KrF-lederen fastholder at han ikke vil blande seg inn i lokalpolitikken.

– Det synes jeg han (red.anm. Kambe) skal ta en diskusjon med formannskap og bystyret i Haugesund om. Det har ikke jeg noen sterke oppfatninger om, sier Høybråten. Han mener byer som for alvor vil utelivsvolden til livs, ikke lenger kan lukke øynene for at det er en veldig nær sammenheng med alle de tillatelsene man utsteder fra kommunens side.

Uttalelsene har ført til leser- og lytterstorm
KrF-leder, Dagfinn Høybråtens, uttalelser i Haugesunds Avis og på Radio Haugaland i dag har ført til mange reaksjoner fra avislesere og radiolyttere. Si din mening!

Send RH (mellomrom) Meldingen din til 1980.

Av Magnus Berning | 13.02.2007 kl.11:0