Menu

Vi vil ha lokal mat

Folk i Hordaland, Rogaland og Oslo er mest interessert i lokale matretter, viser en ny rapport fra Statens institutt for forbruksforskning (SIFO). Lokal mat tolkes først og fremst som mat knyttet til et bestemt sted, melder Nationen.

Av admin | 25.06.2008 10:29:34

Norske forbrukere og aktører har svært ulik oppfatning av hva lokal mat er. Lokal mat tolkes først og fremst som mat knyttet til et bestemt sted.

– Lokal mat skal smake godt, være tradisjonell og bygge på lokale oppskrifter. For noen forbrukere kan den også gjerne være kortreist, miljøvennlig og skape kulturell identitet, sier prosjektleder Virginie Amilien i SIFO til Nationen.

Bak prosjektet står blant annet Fransk-Norsk Stiftelse. Årsaken er at SIFO hadde problemer med å skaffe penger fra norske bidragsytere.

– Alle var positive, men ingen ville gi fra seg penger, forklarer Amilien.

Publisert av Helge Bro Matland | 25.06.2008 kl.10:2