Menu

Vetco ferdig med modulinstallasjonen

I formiddag markerte Vetco Aibels at jobben med modulinstallasjon på produksjonsskipet nå er gjort. Skipet skal ut av dokken ca. 1. april. Da skal skipet testes. I begynnelsen av mai kan skipet være på vei offshore og Alvheim-feltet.

Av admin | 06.02.2007 16:21:20

Til sommeren skal oljeselskapet Marathon Oil være i gang med å hente opp olje fra Alvheim-feltet.

På topp var det rundt 2.000 arbeidere i sving med å bygge om tankskipet Odin til produksjonsskipet Alvheim.

I dag kunne representanter for Marathon og Vetco Aibel takker sine ansatte for innsatsen med blant annet 5000 pølser.

Fartøyet ankom verftet i Haugesund 10 mars 2006 etter å ha gjennomgått en ombygging av skroget på Keppelverftet i Singapore. I forbindelse med Alvheimutbyggingen skal skipet som tidligere het MST Odin konverteres fra en såkalt multipurpose shuttle tanker til en topp moderende FPSO.

– Det har vært mye strev underveis, og det har virkelig vært hektisk her de siste månedene. På det meste har det vært 1300 arbeidere på verftet, og jeg er veldig fornøyd med at det ikke har vært alvorlige skader på personell sier administrerende direktør i Vetco Aibel, Erling Matland til Offshore.

Konversjonen har foregått i tett samarbeid mellom rettighetshaverene Marathon (65%), ConocoPhillips (20%), Lundin Petroleum (15%), og Maersk Contractors som skal drive FPSO Alvheim.

-Vi er veldig fornøyd med arbeidet her hos Vetco Aibel i Haugesund. Det har vært en hektisk periode med mange aktører inne i bildet. Vi ser nå frem til en periode med testing av modulene, der vi vil starte med generatorene, sier prosjektleder i Marathon Peter Oswald til Offshore.no

Alvheimskipet vil fungere som et prosessanlegg der feltene Vilje og Volund også vil bli tilknyttet.

Marathon forventer en platåproduksjon fra FPSO Alvheim på 120.000 fat oljeekvivalenter, og feltet har reserver på omkring 250 millioner fat.

Av Egil Kr. Solberg | 06.02.2007 kl.16:2