Menu

Var nær ved å få isblokk i hodet

Erik Raneid fra Haugesund mener han hadde englevakt da en isblokk falt ned fra et hustak i Haugesund sentrum torsdag. Telefonen ringte like før ismassene braste i bakken og det gjorde at han stanset opp og unngikk å bli truffet.

Av admin | 16.01.2010 14:20:48

HØR LYDFIL: – HADDE ENGLEVAKT
– Jeg har sett mange store istapper henge fra hustakene i sentrum av Haugesund, advarer Raneid.

I slike tilfeller har den som eier huset erstatningsansvar, og vedkommende kan dessuten komme under straffeloven.

? Huseier er ansvarlig for å sikre at forbipasserende ikke utsettes for fare. Det hører til alminnelig føre-var-prinsipp. Når det danner seg istapper og snøhauger på tak, så må de fjernes, understreker advokat Jon Treider i Norges Huseierforbund ovenfor Aftenbladet.

? Jeg har etter hendelsen blitt oppmerksom på faren og har sett mange store istapper henge fra hustakene rundtom i sentrum av Haugesund. Dette kan gå galt om noen blir truffet, advarer Raneid.

? I følge paragraf 12 i de kommunale vedtektene i Haugesund kommune heter det at: «Når snø og is truer med å falle fra hustak mot offentlig sted, skal eieren straks sette opp anvisere som gjør det tydelig at ferdselen er forbundet med fare eller ulempe og snarest sørge for at taket blir ryddet», opplyser operasjonsleder Trond Olav Friberg hos politiet.

Av Egil M Solberg | 16.01.2010 kl.14:2