Menu
BLIDE: Leder i Distrikt Rogaland, Arvid Erga og tillitsvalgt ved Sysco AS' avdeling på Stord, Christer Trasti, etter meklingsmøtet i Gulating Lagmannsrett i Bergen torsdag. FOTO: Trond Løvstakken/Frifagbevegelse

Vant frem mot Sysco AS

EL og IT Forbundet vant fram med krav om tariffavtale hos Sysco AS på Stord.

Av Egil M Solberg | 29.09.2017 15:52:27

Etter å ha truet med streik fikk de ansatte tariffavtalen de hadde håpet på. Nå jubles det både sentralt og lokalt i EL og IT Forbundet.

– Vi må dyrke denne seieren, sier Arvid Erga. Torsdag var en merkedag for lederen i EL og IT Forbundet, distrikt Rogaland. Da kunne han notere en svært gledelig utgang på en sak som lett kunne ha endt med streik og konflikt, men som i stedet ga full seier til EL og IT Forbundet, skriver frifagbevegelse.

Ni EL og IT-medlemmer, som jobber i Stord-avdelingen til IT-selskapet Sysco AS, fremmet før sommeren krav om tariffavtale, blant annet for å få på plass en tariffbasert pensjonsordning (AFP).

Torsdag var det duket for meklingsmøte i Bergen, med Arvid Erga, tillitsvalgt Christer Trasti og forbundssekretær Trond Løvstakken som representanter for EL og IT. Fra Sysco møtte blant annet toppsjef i selskapet, Gunder Sønstebye, skriver avisa på nett.

Sysco har hovedkontor i Haugesund og avdelinger på Stord, i Stavanger, Bergen og Oslo og har rundt 160 ansatte.