Menu
skolevalg

Valget 2015: Fra blått til rødt

Arbeiderpartiet ligger an til å få ordføreren både i Haugesund, Karmøy og Tysvær. Det er klart etter valget i går der Ap gjør et brakvalg i alle de store kommunene på Haugalandet.

Av admin | 15.09.2015 05:19:53

Miljøpartiet De Grønne gjør det også godt og blir representert både i Haugesund og Karmøy. Høyre er valgets store taper på Haugalandet.

Karmøy:
I Karmøy får Arbeiderpartiet 33,5 prosent av stemmene og gjør sitt beste valg noen gang. Jarle Nilsen blir trolig ordfører, men først skal det forhandles. Nilsen inviterer alle parti som vil være med på å sikre en Arbeiderparti­styrt kommune og et resultat kan være klart i allerede i dag.

Haugesund:
Også i Haugesund er Arbeiderpartiet den store vinneren og ordfører blir etter alt å dømme Arne-Christian Mohn. Frp gjør et brukbart valg, mens Høyre faller som en stein uten Steen. Selv om Ap får over 40 prosent av stemmene i byen kan de borgerlige teoretisk skrape sammen et flertall, men alt tyder på at velgerne får viljen sin og at Arbeiderpartiet overtar makta. Hvem de samarbeider med blir først klart etter forhandlinger.

Tysvær:
Sigmund Lier er navnet på mannen som trolig blir Tysværs nye ordfører. Ap vant valget med klar margin også der, og fikk 35 prosent av stemmene. Høyre er den store taperen også i Tysvær. I dag starter forhandlingene om makt i Tysvær.

Utsira, Bokn og Vindafjord
Marte Eide Klovning er gjenvalgt som ordfører i Utsira. Utsira fellesliste stakk av med 60,2  prosent av stemmene. Senterpartiet er størst i Bokn kommune. De er også den store valgvinneren i Vindafjord.

Fylkestinget:
I fylkestinget får Arbeiderpartiet den største gruppa, men det er fortsatt borgerlig flertall. Også der skal det handles om makt og posisjoner framover. Arbeiderpartiet kan få fylkesordføreren, men utfallet er åpent.

Lange køer:
Ellers var køene for å stemme en snakkis i går. Flere steder stod folk godt over halvtimen i kø og mange snudde og kjørte hjem igjen uten å stemme da de ble møtt av køene. Ved valglokalet i Skåredalen var køen langt utenfor inngangsdøren ca 25 minutt før valglokalene stengte i går kveld. Det opprører mange at det skal ta så langt tid å få avgitt stemme i 2015.