Menu
- Det var hyggelige folk på politihuset. Nå har jeg overnattet på glattcelle, så har jeg fått prøve det også, sier en ordknapp Valen da han ble løslatt. FOTO: TV2/TV-sending

Valen er løslatt

Komiker Kristian Valen ble lørdag ettermiddag løslatt etter å ha tilbrakt natten på glattcelle. Han ble arrestert fredag etter å ha fremsatt det politiet mener er trusler mot politifolk.

Av Egil M Solberg | 07.02.2016 00:00:23

Han stiller seg uforstående til siktelsen om trusler mot politiet.

Komikeren ble fredag siktet etter straffelovens paragraf 155, som omhandler vold og trusler mot offentlig tjenestemann. Bestemmelsen straffes med bøter eller fengsel i inntil tre år.

Politiet pågrep han etter at en dusør på 10.000 kroner ble utlovet på Facebook. Valen ville ha navn på noe politifolk som hadde vært hjemme hos natt til fredag i forbindelse med en knivepisode hvor kjæresten ble skadet.

Politiet rykket ut til Valens leilighet etter at AMK anmodet politiet om hjelp.

– Nå er jeg bare utrolig sliten, men dette var absolutt en ny opplevelse for meg. Nå har jeg fått grobunn for mange nye ideer til show fremover, sier Kristian Valen til pressen som møter han på utsiden.

Dette er ikke første gang Valen får politibesøk – i 2007 tok bevæpnet politi seg inn i leiligheten hans. Dramaet endte opp med at han avfyrte skudd inn i et dusjkabinett og politiet beslagla 25 våpen.