Menu
FOTO: Daniel Ullvang

Utelanding ikke nødlanding

- For seilfly er det helt normalt å lande på et jorde eller lignende når man ikke finner mer løft, opplyser skolesjef Marius Eide. Lørdag ettermiddag måtte et seilfly lande på Falkeid.

Av Egil M Solberg | 24.04.2016 17:23:32

Et seilfly fikk problemer og måtte lande ute på et jorde på Falkeid i Tysvær lørdag ettermiddag. Det var to personer ombord, men ingen kom til skade.

– Begrepet «nødlanding» er litt voldsomt i denne sammenheng. For seilfly er det helt normalt å lande på et jorde eller lignende når man f.eks ikke finner mer løft – så vi kaller dette for utelanding. Dette blir gjort mange ganger i løpet av året rundt omkring i Norges land, opplyser skolesjef Marius Eide i flyklubben.

– For oss så er dette helt udramatisk, og er noe vi trener mye på under opplæringen. Vi har også faste jorder som vi har sett oss ut på forhånd i hele distriktet. skriver han.

– Alt gikk som planlagt under denne utelandingen, og flyet var helt fint etterpå. Vi startet motoren og gjorde et forsøk på å ta av – og fly flyet tilbake til flyplassen for egen maskin, men dette lot seg ikke gjøre pga fukt i bakken. Derfor ble flyet fraktet tilbake på tilhenger, avslutter han.