Menu
- Vi har fått overveldende mange positive tilbakemeldinger fra kundene, sier kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi. FOTO: Mynewsdesk

Uheldig utfall av tilbud

Politikere vil bøtelegge matbutikkene hver gang de kaster mat. Når Kiwi nå setter inn tiltak med halv pris på datovarer, blir det uheldigvis mindre til overs for Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon.

Av Egil M Solberg | 09.02.2016 20:11:25

KIWI har en nasjonal avtale med både Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon om henting av varer. Nå som kjeden selger varer som snart går ut på data, blir det mindre til de veldedige organisasjonene.

Samtidig som kundene i butikken har grunn til å være glad for tilbudet, påvirker tiltaket tilgangen til varer for Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon, slik Radio Haugaland skrev tidligere i dag.

I følge kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi, har nedprising av datovarer imidlertid ingen sammenheng med den pågående priskrigen med Rema 1000.

– Vi begynte å prise ned varer fra 4. januar, fordi vi ønsket å kaste mindre mat. Det er ikke alle steder i landet organisasjonene er representert, og det var også en utfordring å bli kvitt alle varene med kort holdbarhet. Det var også mange kunder som etterspurte datovarer til halv pris, opplyser Aakvaag Arvin til Radio Haugaland.

Kombinasjonen av nedprising og avtaler med veldedige organisasjoner har ført til at kjeden nå kaster mindre mat.

– Det har vært målet hele veien. Vi har fått overveldende mange positive tilbakemeldinger fra kundene, etter at vi begynte med nedprising. Kunder med trang økonomi forteller at tiltaket har hjulpet på matbudsjettet deres og gjort hverdagen enklere, sier hun.

Butikkene kan risikere bøter
Senterpartileder og tidligere landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum er lei «ta tre, betal for to»-tilbud, og sier butikker og nordmenn flest kaster alt for mye mat.

Nå åpner han for å bøtelegge matbutikkene hver gang de kaster mat.