Menu

Uber-sjåfør frifunnet

Det kan være fritt frem for Uber i hele landet etter at Oslo tingrett denne uken frikjente en Uber-sjåfør. I Stavanger ble flere Haxi-sjåfører frikjent.

Av Egil M Solberg | 09.12.2015 00:09:00

Dommen i Oslo tingrett danner presidents og vil gjøre det vanskelig for politiet å hindre at taxi-tjenesten også blir populær her i landet. I Oslo alene har mer enn 10.000 brukere lastet ned appen.

Det var en 32 år gammel mann som tok saken til Oslo tingrett. Sjåføren fikk 9600 kroner i bot, førerkortet beslaglagt og bilen avskiltet. Denne uken ble han frikjent. Nå kan han fortsette sin virksomhet.

Retten skriver at selve handlingen – å kjøre persontransport mot vederlag uten løyve – er straffverdig, men viser til at det i den aktuelle loven er manglende støtte i ordlyden.

I dommen viser retten også til Haxi-saken i Stavanger der alle sjåførene ble frifunnet. Også i denne dommen var sjåførene tiltalt for brudd på brudd på Yrkestransportloven.

Haxi har vært i bruk i Haugesund i flere år. Det finnes også en rekke Facebook-grupper som tilbyr tilsvarende taxi-tjenester, eller vennekjøring som det ofte kalles.