Menu
Fra venstre: Hilde Skomedal Rasmussen, Anne Dagsland og Tor Leif Helgesen. Prisen er et litografi av Alf C. Hvaring. FOTO: Thomas Eckhoff

Tysvær vant pris for digitalisering og styring

Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI) har kåret Tysvær kommune til vinner av anskaffelsesprisen for digitalisering og god styring 2017.

Av Egil M Solberg | 30.11.2017 13:19:44

Tysvær kommune har vunnet anskaffelsesprisen i kategorien digitalisering og god styring. Kåringen fant sted på Difi sin anskaffelseskonferanse 23. november, melder kommunen på sine nettsider.

I juryens begrunnelse heter det at kommunen har jobbet aktivt med leverandørutvikling og bygget kompetanse blant egne medarbeidere og samarbeidskommunene.

Det fremheves også at kommunen har strategisk dialog med ledelsen. De har innført kategoristyring som har gitt redusert forbruk, kategoristyring har også gitt kostnadsbesparelser innen flere kategorier som medisin, kontor og leasing av transportmidler.

Vinneren var nominert i 2015 og viste allerede da en strategisk tilnærming, skriver juryen.

Juryen synes det er svært gledelig å gi prisen til en liten kommune som har realisert mye til tross for relativt små ressurser. Vinneren er et svært godt forbilde for både kommunale og statlige virksomheter.