Menu

Truet til sex og ekteskap

En 64-åring bosatt på Karmøy ble i går dømt for seksuell omgang med en 15 år gammel jente og grove trusler og vold mot den samme jenta over mange år. Senere truet han jenta til å gifte seg med han og få barn.

Av admin | 22.01.2013 23:05:04

Nå er han dømt til fengsel i ett år og tre måneder, samt en erstatning til jenta på 100 000 kroner.

Et 10 år langt mareritt er endelig over for Karmøy-jenta.

De ble kjent med hverandre på et ridesenter i Åkrehamn i 2002. Hun var da 14 år gammel, han var 54 år. Mannen var gift og hadde flere barn da han innledet forholdet til jenta. Han hadde blant annet en datter som var eldre enn jenta.

Fornærmede har forklart at hun allerede tidlig i forholdet ønsket å komme seg ut av det, og at forholdet var preget av trusler og vold fra hans side.

De to innledet seksuell omgang etter at hun hadde fylt 15 år. Hun forklarte i retten at de kjørte til et øde skogsområde i nærheten av Dale ved Skudeneshavn, og hadde samleie der bak i tiltaltes bil.

Jenta ble gravid i 2004, men sponanaborterte tidlig i svangerskapet. Høsten 2004 ble fornærmede gravid igjen. Begge gangene før hun ble 16 år. Da tvang han henne til å flytte til Buskerud for å skjule graviditeten, men fosteret hadde store skader og det ble innvilget abort etter ca 22 uker.

Etter aborten tok han henne med seg til et avsidesliggende gårdsbruk i Telemark, der de måtte leie båttransport for å komme seg over til land. Jenta ble svært isolert og nektet særlig kontakt med andre i nærmere to år.

Han tok henne med tilbake til Karmøy før hun fylte 18 år, høsten 2006. Hun ble da gravid på nytt og fødte en sønn. Hun var da blitt 19 år.

Tiden etter dette ble preget av flere grove trusler og vold. Ved en anledning tok han også fra henne mobiltelefonen, og forbød henne å ta kontakt med utenforstående.

Han voldtok henne gjentatte ganger og gjorde også et selvdrapsforsøk, som hun i ettertid mener må ha vært arrangert fra mannens side for å skremme henne. Like etter dette inngikk de ekteskap. Jenta forklarte i retten at hun gav etter for press og pågang fra mannens side.

I mars 2010 gikk hun til politiet som innledet etterforskning. De to ble etterhvert skilt og mannen fant seg en ny kvinne som han nå har giftet seg med.

Mandag ble mannen dømt til fengsel i ett år og ni måneder, hvorav fullbyrdelse av seks måneder av straffen utsettes med en prøvetid som på to år. Han må også betale en erstatning på 100 000 kroner til jenta og 5 000 kroner i saksomkostninger.

KILDE: Haugaland Tingrett.

Av Egil M Solberg | 22.01.2013 kl.23:04