Menu

Trodde han skulle dø

Vegard Tveita (18) trodde han skulle død da han ble skutt med softgun og rygget på med bil under skoleavslutningen på Tveit videregående skole i Nedstrand onsdag 7. juni.

Av Egil M Solberg | 17.06.2017 08:23:29

18-åringen fra Vormedal var på vei ut av skolebygningen etter å ha mottatt eksamenskarakteren da bilpassasjeren skjøt han i baken med softgun.

Vormedals-gutten tok seg raskt bort til bilen og prøvde å dra softgunen fra kompisen ut bilvinduet, skriver Haugesunds Avis (abo).

– Da hørte jeg at bilen ble satt i revers. Føreren dreide på rattet mot venstre slik at forhjulet kom ut. Hjulet traff meg på foten, og jeg ramlet i bakken. Da fikk jeg hjulet oppover leggen og over kneet, forteller 18-åringen til avisa.

Han ble da livredd og trodde han skulle dø.

Han har ifølge avisa et stort sår på kneet, og redusert bevegelighet. Nå reagerer guttens mor på at politiet bagatelliserer hendelsen.

– Dette er brudd på våpenloven og kroppskrenkelse. Det er vel også straffbart å rygge på folk? Hvorfor får bilføreren beholde «lappen»? spør May Britt Tveita i intervjuet med Haugesunds Avis.