Menu

Travel natt for politiet

Truet av pirat, skrikende par, bil ut av veien, åpen dør på skole, mange slagsmål, urinering og overstadig beruselse. Dette er noen noen av overskriftene fra nattens politilogg.

Av Egil M Solberg | 17.09.2017 08:43:04

23.37 – Mistanke om svart arbeid – Sveio
Kl. 2337 kunne noen politipatruljer pågripe 6 polske menn i 20-30 års alderen, mistenkt for svart arbeid og illegalt opphold i landet. Opptakten til pågripelsen var vitner som meldte om en mann som gikk fra dør til dør og solgte treleker. Patruljen som ble sendt for å sjekke dette opp nøstet i mannens forklaring og kunne følge han til hans oppholdsadresse i Sveio. Der ble ytterligere fem polske menn pågrepet. Alle var i besittelse av en relativt stor mengde kontanter tjent på formentlig svart arbeid. Det vil bli arbeidet videre med sakene søndag, både i forhold til det straffbare forholdet og i forhold til deres opphold i landet.

22.51 – Støyende ungdomsfest – Karmøy
Melding om støyende ungdomsfest på Karmøys fastland. Patruljen på stedet ga en advarsel til en ung kvinne som hadde vorspiel for jevnaldrende venninner. Hun ble anmodet om å lukke terrassedør og vinduer slik at feststøyen ikke sjenerte nabolaget. Ingen nye naboklager etter dette.

23.02 – Uinviterte gjester – Karmøy
Vakter på en fest på et grendahus på nord-Karmøy ba om vår hjelp til å bortvise uinviterte gjester som samlet seg på utsiden av lokalet og laget amper stemning. Da vår patrulje kom til stedet var alt rolig og vaktene hadde håndtert situasjonen godt selv.

23.17 – Ungdommer som kastet rundt på et skilt – Karmøy
Melding om fire ungdommer som gikk mot Kopervik sentrum mens de drakk alkohol og kastet rundt på et skilt. En patrulje så etter ungdommene, men uten resultat.

23.35 – Overstadig beruset mann – Haugesund
En kvinne fant en overstadig beruset ungdom i et boligområde øst i Haugesund. En ambulanse kom først til stedet og tok den unge mannen med seg. Han kviknet til og ble kjørt hjem til sine foreldre av ambulansen.

00.28 – Full fest – Sveio
Melding om full fest i et boligfelt i Sveio. Dessverre hadde vi ikke kapasitet til å rykke ut på dette oppdraget. Andre oppdrag måtte prioriteres høyere. Forholdet er uansett registrert i våre systemer i tilfelle det senere skulle dukke opp tilsvarende meldinger knyttet til samme adresse.

00.33 – Åpen dør – Haugesund
Observante vitner hadde lagt merke til en dør som var åpen på Lillesund skole. To patruljer ble sendt til stedet. Alt tydet på at det ikke hadde vært uvedkommende inne på skolen og at dette bare var en dør som noen hadde glemt å låse før helgen.

00.43 – Åpen dør – Tysvær
En beboer i Aksdal observerte at en dør på Aksdal senter var åpen. Patrulje sendt til stedet. De fant ikke tegn til innbrudd. Det var kun en ytterdør som noen hadde glemt å låse, men dører på innsiden var godt låst.

00.48 – Bortvisning – Karmøy
En kranglevoren mann i midten av 20-årene ble bortvist fra Kopervik sentrum frem til søndag morgen.

01.00 – Bortvisning – Karmøy
En mann i begynnelsen av 20-årene kranglet med vakter på et utested i Kopervik sentrum. Vår patrulje som kom til stedet valgte å bortvise han fra sentrum frem til søndag morgen.

01.02 – Bortvisning – Haugesund
Melding om tilløp til slagsmål på et utested i Haugesund mellom en kvinne i begynnelsen av 20-årene og en mann i begynnelsen av 30-årene. Begge beruset. Begge bortvist fra Haugesund sentrum til søndag morgen.

01.18 – Bortvisning – Karmøy
Et utested i Skudeneshavn hadde problemer med en kranglete gjest. Vi ble tilkalt. En mann i slutten av 20-årene ble kjørt bort fra stedet og bortvist fra Skudeneshavn til søndag morgen.

01.22 – Kroppskrenkelse – Haugesund
Melding om en bevisstløs person utenfor et utested i Haugesund sentrum. Politi og ambulanse sendt til stedet. En mann i begynnelsen av 20-årene hadde et kutt i bakhodet etter et slag og ble tatt med til legevakt og fikk sydd kuttet i hodet. Vi har vitnebeskrivelser av en mulig gjerningsmann og saken vil bli videre etterforsket.

01.53 – Kroppskrenkelse – Haugesund
En mann i begynnelsen av 20-årene kontaktet oss etter at han hadde blitt slått til av en navngitt mann i slutten av 20-årene. Forholdet skal ha skjedd i gågaten i Haugesund og vil bli videre etterforsket.

02.10 – Amper stemning – Karmøy
Flere meldinger om amper stemning i gågata i Kopervik. En patrulje til stedet for å forebygge. De mest kranglevorne gjorde klokt i å dra hver til sitt da politipatruljen kom til stedet.

02.13 – Slåssing – Bømlo
Melding om at to navngitte personer hadde slåss på Bremnes på Bømlo. Begge de involverte var berusede menn i begynnelsen av 20-årene. Partene hadde motstridende forklaringer til patruljen og ble bortvist fra Bremnes sentrum. Uvisst om forholdet blir anmeldt når partene våkner opp søndag og er edru.

02.22 – Bortvisning – Haugesund
En beruset mann i begynnelsen av 30-årene ble bortvist fra Haugesund sentrum frem til søndag kl. 0900 fordi han hadde kranglet med en dørvakt på et utested.

02.27 – Slått til – Karmøy
En mann i slutten av 20-årene kontaktet en politipatrulje i Kopervik og sa at han hadde blitt slått til av en navngitt mann utenfor et utested i Kopervik. Fornærmede var for beruset til at det var hensiktsmessig å ta et avhør av ham i natt. Saken må eventuelt følges opp neste uke.

02.40 – Slåssing – Bømlo
Meldinger om slåssing på Bremnes. Patrulje sendt til stedet. De meldte tilbake at det var mange folk som var ute, men at de ikke hadde observert slåsskamp. Patruljen ble på stedet for å forebygge.

02.46 – Bortvisning – Karmøy
Mann i begynnelsen av 20-årene bortvist fra Kopervik sentrum fordi han var kranglete og beruset.

02.50 – Slåssing – Haugesund
Melding om to personer som slåss ved et gatekjøkken i Haugesund sentrum. En patrulje sendt til stedet. To menn av utenlandsk opprinnelse som hadde lekeslåss. Begge to bortvist fra sentrum til søndag kl. 0900.

03.00 – Beruset mann – Haugesund
Melding om en overstadig beruset mann som lå strekk ut i en gate nær Politihuset. En patrulje til stedet. Mannen, som var i begynnelsen av 40-årene, kviknet til da han ble vekket av lovens lange arm. Han ble vurdert til å være i stand til å klare seg selv og ble sendt hjem.

03.03 – Urinering – Haugesund
En patrulje kom over en beruset mann midt i 30-årene som urinerte på offentlig sted i Haugesund sentrum. Anmeldt.

03.04 – Feststøy – Karmøy
Melding om støy fra en fest i et boligfelt i Åkrehamn. Ikke kapasitet til å sende en patrulje for å dempe festen.

03.06 – Urinering – Karmøy
En patrulje observerte en kvinne i slutten av 20-årene som urinerte på offentlig sted i Kopervik. Kvinnen erkjente ikke straffeskyld selv om sporene etter urineringen var åpenbare. Anmeldelse er likevel skrevet.

03.11 – Savnet etter bytur – Haugesund
Bekymrede venner meldt til oss at de savnet en mann i begynnelsen av 20-årene etter bytur i Haugesund. Der hadde han blitt kastet ut av et utested som følge av beruselse. Vennene startet selv leteaksjon og kunne melde tilbake kl. 0330 at savnede var kommet til rette.

03.36 – Bortvisning – Haugesund
En sint kvinne i begynnelsen av 40-årene ble bortvist fra Haugesund sentrum etter at hun hadde kranglet med dørvakter på et utested. Hun forsøkte også å starte en krangel med en av våre politibetjenter og var farlig nær en anmeldelse for forulemping av offentlig tjenestemann. Kvinnen ble bortvist fra Haugesund sentrum til søndag kl. 0800.

03.42 – Bil ut av vegen – Stord
En drosjesjåfør meldte at han hadde funnet en bil som hadde kjørt ut av vegen ved Sætravikå ved Leirvik. Ingen personer ved bilen. Bilen ble senere meldt stjålet av bileier. Forholdet blir etterforsket videre.

03.43 – Stjålet sykkel funnet – Ølen
En politipatrulje i Ølen merket seg en varebil med tilhenger som virket tungt lastet. Fører var en litauer som arbeidet i et transportfirma som kjørte landet rundt på transportoppdrag. Ved nærmere sjekk fant patruljen en nyere, kostbar sykkel som var meldt stjålet fra Nord-Vestlandet. Den var på vei mot Østlandet hvor ny sykkeleier ventet. Han hadde kjøpt sykkelen via finn.no, i følge bilføreren. Sykkelen ble beslaglagt før bilføreren fikk kjøre videre.

03.46 – Urinering – Haugesund
Mann i begynnelsen av 20-årene observert i det han urinerte like ved Bytunet i Haugesund. Anmeldt.

03.58 – Sint mann – Karmøy
En kvinne ringte fra et boligområde på Midt Karmøy. Hun var redd mannen sin og en kunne gjennom telefonen høre at han var sint og at han utagerte i bakgrunnen. En patrulje ble sendt i utrykning til stedet. Mannen hadde ikke vært voldelig, kun sint og beruset. Han ble innbrakt til sentralarresten i Haugesund og innsatt for bruk av narkotika.

04.08 – Skrikende par – Haugesund
To par på vei fra Haugesund sentrum klare å vekke opp beboere i sentrum med sinte og høye skrik. En patrulje fant parene, formante dem og sendte dem i hver sin retning.

05.04 – Truet av pirat – Karmøy
En ungdom på 17 år valgte pirattaxi på vei hjem fra fest. Da han nærmet seg hjemmet sitt midt på Karmøy ble han avkrevd en mye høyere sum enn først avtalt og mye høyere enn hva som er vanlig for drosje. Da han nektet å betale tok sjåføren av piratdrosjen frem en kniv og opptrådte truende. Ungdommen kom seg ut av piratdrosjen og piratdrosjen kjørte fra stedet. Bilen han ble kjørt i var en gråblå BMW E46, altså en 3-serie produsert i perioden 98 – 07. Føreren var sort i huden og hadde bart. Politiet ønsker tips om hvem dette kan være.

Generelt om natten:
Det har vært mange oppdrag denne natten, men ingen veldig alvorlige. Sentrumsområdene har vært preget av at mange har vært ute i det fine været og det har vært mange som har drukket litt for mye. Det viser det høye antallet
bortvisninger.

Dette opplyser operasjonsleder Jarle Utne-Reitan ved Sør-Vest politidistrikt avdeling Haugesund søndag morgen.