Menu

Travel natt for politiet

Blotting, promillesykling, slagsmål, promillekjøring, festbråk, berusede mindreårige, narkotika og mange mange ordensforstyrrelser. Det var nok å gjøre for politiet i natt.

Av Egil M Solberg | 02.04.2017 08:17:53

Sprengte sauer i Sandeid
Flere sauer ble skadet av en løs hund i Sandeid ved 20.30-tiden lørdag kveld. Hundeeieren ble avhørt og anmeldt for brudd på dyrevelferdsloven.

Bråkmakere bortvist
To vanskelige gjester ble utvist fra et utested i Kopervik ved 22.15-tiden lørdag kveld. De var uønsket på stedet av betjeningen. De to var på henholdsvis 23- og 47 år.

Full fart på Kvala
Utrykningspolitiet avholdt lørdag kveld fartskontroll på Kvala i Haugesund. Her ble to bilførere ilagt forenklede forelegg. Høyeste hastighet var 69 km/t i 50-sonen. Kontrollen ble avsluttet i 23.30-tiden.

Festbråk i Haugesund
Det ble klaget på høy musikk fra et telt i en bakgård i Haugesund sentrum ved midnatt. Det skulle være for et fåtall inviterte, men det kom etterhvert mange flere. Festen måtte dermed avsluttet av politiet.

Støy på Torvastad
Fest og høy musikk fra en privat adresse på Torvastad plaget naboene ved midnatt natt til søndag. Festen ble dermed avsluttet av politiet.

Avslørt av hunden
En narkotikahund markerte på en 30 år gammel mann i Haugesund ved 00.10-tiden i natt. Han erkjente å ha brukt narkotika. Han ble avhørt, anmeldt og dimittert.

Høy musikk i Haugesund
Det ble klaget på en fest med høy musikk fra en privat adresse i Haugesund ved 00.45-tiden i natt. Festen ble avsluttet av politiet.

Masseslagsmål i sentrum
Flere personer var innblandet i et slagsmål i Haugesund sentrum ved 00.50-tiden i natt. To personer hadde da slått til flere andre. Ingen ble alvorlig skadet. Den ene mistenkte var mindreårig og ble avhørt på politistasjonen. Han ble senere hentet av verge. Den andre mistenkte var en 18 år gammel mann. Han ble innsatt i varetekt. De var begge beruset.

Slagsmål på Bømlo
Flere ungdommer var innblandet i slagsmål under en fest på Urangsvåg ved 00.55-tiden i natt. Den ene skadde skulle da være slått med balltre. Fire personer som ikke var invitert hadde oppsøkt festen og laget bråk. Det viste seg at balltre ikke var brukt til å slå med, men til å true med. gjerningspersonene hadde forlatt stedet før politiet kom. En 20 år gammel mann ble slått i ansiktet, men var ikke alvorlig skadet. Sak er opprettet og mistenkte kan forvente at politiet tar kontakt.

Skulder ute av ledd
En beruset mann i 60-årene ble tatt hånd om av politiet i Kopervik ved 01-tiden i natt. Han hadde da fått skulderen ut av ledd. Det er ukjent på hvilken måte. Han ble overlatt til helsevesenet.

Beruset mindreårig i Sauda
Politipatrulje i Sauda kom over en beruset mindreårig gutt i Sauda sentrum ved 01.10-tiden i natt. Han ble kjørt hjem til foresatte.

Falsk ID i Haugesund
En 19 år gammel kvinne forsøkte å bruke et falskt ID-kort for å komme inn på et utested i Haugesund ved 01.15-tiden i natt. Hun var i besittelse av tre forskjellige ID-kort som ikke tilhørte henne. Hun ble anmeldt.

Bruk av narkotika
En narkotikahund fra politiet markerte på en 23 år gammel mann i Haugesund ved 01.30-tiden i natt. Han erkjente å ha brukt narkotika og ble anmeldt. Mannen ble avhørt og dimittert.

Klammeri med vaktene
En beruset mann i 20-årene kom i klammeri med vakter på et utested i Haugesund ved 01.55-tiden i natt. Han slo til to vakter før de fikk kontroll på han. De ble ikke alvorlig skadet. Mannen var ikke i stand til å ta vare på seg selv og ble overlatt til helsevesenet. Mannen er anmeldt.

Plaget naboene
En beruset mann i 20-årene plaget andre beboere på en privat adresse på Håvik ved 01.55-tiden i natt. Mannen klarte ikke å forholde seg rolig og etterkomme pålegg. Han ble dermed innsatt i arresten.

Kjøring i beruset tilstand
Utrykningspolitiet stanset en mannlig bilfører i 60-årene i Haugesund sentrum ved 02-tiden i natt. Han blåste til over lovlig verdi. Mannen er mistenkt for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand. Nødvendige prøver tatt og hans førerkort er beslaglagt. Mannen er anmeldt.

Sovnet bak rattet
En politipatrulje kom over en bil i Etne som stod midt i vegen med motoren i gang ved 02.10-tiden i natt. En overstadig beruset mann i 30-årene hadde sovnet bak rattet. Mannen er mistenkes for å ha kjøret i beruset tilstand og nødvendige prøver er tatt. Mannen kunne heller ikke fremvise gyldig førerkort. Anmeldt.

Slagsmål i Kopervik
En mann i 40-årene skal ha blitt slått av en annen under en uenighet i Kopervik ved 02.50-tiden i natt. Ingen ble alvorlig skadet. Mistenkte hadde forlatt stedet før politiet kom fram, men navnet til den skyldige er kjent og sak er opprettet.

Promillesykling i Haugesund
En beruset syklist i 30-årene syklet inn i et gjerde ved Shell i Karmsundgata og falt i bakken ved 03.20-tiden i natt. Mannen var forslått og hadde skadet seg i hodet. Han ble fraktet med ambulanse til sykehus. Syklist og vitner ble avhørt og politiet har oppretter sak. «Det er ikke tillatt å føre kjøretøy når han er i en slik tilstand at han ikke kan anses skikket til å kjøre på en trygg måte, (…) påvirket av alkohol eller annet bedøvende eller beruset middel (…)» jfr. Vtrfl. § 21. I vegtrafikklovens forstand er sykkel et kjøretøy.

Ruteknusing i Haugesund
En beruset mann i 20-årene knuste en rute i en forretning i Haugesund sentrum ved 03.35-tiden i natt. Han ble innsatt i arrest og er nå anmeldt for ordensforstyrrelse og skadeverk.

Utagerte på Bømlo
En ruset og utagerende mann i 20-årene ble tatt hånd om av politiet på Stord ved 03.50-tiden i natt. Han var truende og utagerende mot andre. Mannen er anmeldt for ordensforstyrrelse og innsatt i arresten.

Viste fingeren til politiet
En beruset mann i 40-årene var passasjer i en bil som passerte en trafikkontroll i Haugesund ved 04-tiden i natt. Mannen viste da av ukjent årsak åpenlyst fingeren til politiet. Bilen ble dermed stanset av en annen patrulje i sentrum. De nektet da for forholdet, men ble anmeldt for forulemping av offentlig tjenestemann.

Blotting i Haugesund
Politiet fikk ved 04.15-tiden i natt melding om at en kvinne i 20-årene var utsatt for en mann som blottet seg ved Hauges skole i Haugesund. Dette skulle ha skjedd ved 03.45-tiden natt til søndag. Mistenkte var ca 50 år, hadde hvitt hår og iført gul og hvit genser og joggebukse. Dersom noen vet hvem dette kan være, kan de ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Bortvisninger i natt
Natt til søndag ble til sammen 11 berusede personer bortvist fra sentrumsområder i distriktet. De var alle menn og beruset. Ingen av dem hadde oppførsel som var forenlig med å kunne ha det hyggelig sammen med andre mennesker, sier operasjonsleder Tore Frøyland-Jensen