Menu

Travel natt for politiet

Overstadig ved stadion, biljakt på Bømlo, falt i vannet på Indre kai, stjal drikkevarer på utested, sovnet fra maten og mange ordensforstyrrelser. Dette er blant overskriftene fra natten.

Av Egil M Solberg | 16.10.2016 06:49:55

2200 – 2300 Fartskontroll på Stord
UP hadde i dette tidsrom fartskontroll i Hystadvegen. To forenklet forelegg ble utferdiget. Høyeste hastighet ble målt til 70 km/t i 50-sonen.

2325 – Overstadig ved Haugesund stadion
En politipatrulje kom over en mann i 50 års alderen som er så beruset at han ikke klarte å gjøre opp for seg etter en taxitur. Mannen måtte overnatte i drukkenskapsarresten.

0005 – Aggressiv gjest på Karmøy
En mann i 20 års alderen satte seg opp mot dørvaktene på et utested. Mannen blir anmeldt for ordensforstyrrelse samt kroppskrenkelse mot den ene dørvakten. Avhør er tatt og mistenkte ble bortvist frem til søndag morgen.

0040 – Full fest på Grendahus
Politiet har vært på Stord og det viste seg å være en bursdagsfest som hadde gått over styr. Ryktet om festen hadde spredt seg på sosiale medier slik at det møtte tre ganger flere folk enn inviterte. Festen ble avsluttet.

0050 – Slagsmål på utested
En politipatrulje måtte gripe inn da det brøt ut slagsmål på et utested i Haugesund i natt. Det var en mannlig gjest som hadde slått til en annen mannlig gjest i ansiktet. Politiet kjørte fornærmede i 30 års alderen til legevakten for å behandle et kutt i ansiktet. Mistenkte, også en mann i 30 års alderen, er avhørt og bortvist fra Haugesund sentrum frem til søndag morgen. Sak er opprettet mot gjerningsmannen.

0055 – Stanset ikke for kontroll
En politipatrulje forsøkte å stanse en bil som kjørt for fort i en 60-sone på Bømlo. I det patruljen satte på blålys, akselererte bilen fra politiet. Det ble en bilforfølgelse i ca to km før den aktuelle bilen valgte å stanse. Fører, en mann begynnelsen av 20-årene blir anmeldt for ikke å ha stoppet for trafikkontroll. Fører fikk førerkortet beslaglagt.

0056 – Innbrudd i Haugesund sentrum
Politiet rykket ut og det viste seg at en gjerningsmann hadde knust en stor rute inn til en leilighet. Et par som bodde i leiligheten var svært oppskaket etter hendelsen og hadde sett gjerningsmannen sette seg inn i en bil som kjøre avgårde. Den aktuelle bilen ble imidlertid påtruffet like etter i Haugesund sentrum og gjerningsmannen ble pågrepet like ved. Gjerningsmannen, en mann i 20-årene ble innsatt i varetekt og anmeldt for skadeverk samt ordensforstyrrelse.

0100 – Full fest i bolig på Karmøy
Det var i  att fest på stedet med opp til 40 gjester, flere av dem var under 18 år. Patruljen avsluttet festen og den ansvarlige for festen fikk pålegg om å holde ro frem til søndag morgen.

0135 – Falt i vannet ved Indre kai
En politipatrulje var vitne til at en mann falt i sjøen ved Indre kai i Haugesund i natt. Brannvesenet med dykker samt ambulanse rykket ut til stedet, men mannen ble tatt opp før deres ankomst. Mannen i 20 års alderen ble fraktet kald og våt til legevakten for undersøkelse. Han var åpenbart beruset og ikke i stand til å ta vare på seg selv. Mannen ble av den grunn innsatt i drukkenskapsarrest og anmeldes for ordensforstyrrelse.

0250 – Kvinne stjal drikkevarer
En kvinne i 20 års alderen ble tatt på «fersken» i det hun stjal to cider fra baren på et utested ved Indre kai i Haugesund i natt. Kvinnen ble bortvist fra Haugesund sentrum frem til søndag morgen og saken blir anmeldt i ettertid.

0255 – Slagsmål på nattklubb
To menn i 20 års alderen ble pågrepet etter å ha utøvd vold mot to dørvakter med slag og spark i natt. Tre andre menn blir anmeldt for ordensforstyrrelse og bortvist fra Haugesund sentrum frem til søndag morgen. Ingen av dørvaktene ble fysisk skadet. De to siktede blir avhørt søndag formiddag.

0300 – Bortvist fra Sauda sentrum
En mann i 20 års alderen ble bortvist fra Sauda sentrum frem til søndag morgen. Han var beruset og stilte seg foran politibilen som var ute på patrulje.

0335 – Kranglete kjærestepar på Stord
Politiet rykket ut og fikk roet ned en mann og en kvinne som hadde en voldsom krangel i natt. Begge ble kjørt hjem av politiet til felles bopel. Det ble ingen anmeldelse.

0345 – Tyveri av sykkel Øst i Haugesund
Politiet rykket ut og søkte etter gjerningsmannen uten funn. Fornærmede våknet av at en mann stjal sykkelen utenfor hans bopel. Fornærmede løp etter tyven og klarte å ta tilbake sykkelen. Gjerningsmannen tok beina fatt og løp videre.

0300 – 0430 En rekke tilløp til slagsmål
I tidsrommet fra klokken 03.00 til 04.30 var politipatruljene i Haugesund sentrum vitner til flere tilløp til slagsmål. I den forbindelse ble tre personer bortvist fra sentrum frem til søndag formiddag.

0515 – Røykutvikling i bolig
Nødetatene rykket tidelig søndag morgen ut til røykutvikling i en bolig i søre bydel av Haugesund. Årsak til røykutviklingen var pågående matlaging som beboere hadde sovnet fra. Leiligheten ble luftet ut. To personer ble kjørt til legevakten for sjekk. Politipatruljen har opprettet sak.

0000 – 0600 Mye høy musikk
Politiets operasjonssentral i Haugesund har denne natten fått flere henvendelser om høy musikk og annen støy fra fester på Haugalandet og i Sunnhordland. Politiet opplyser at de ikke har hatt kapasitet til å rykke ut på alle oppdragene.