Menu
Politi

Travel natt for politiet

Trusler med kjøttøks, drapstruet politimann, mann kastet på sjøen, tatt med narkotika, kjørte inn i politibil og andre ordensforstyrrelser. Her kan du lese mer om nattens oppdrag for politiet.

Av Egil M Solberg | 21.06.2015 08:42:48

21.50 Narkotika og besittelse av tyvegods
En politipatruljen i Haugesund pågrep en mann i slutten av 40-årene. Han var i besittelse av ulovlige piller og klær som var stjålet fra en butikk. Klærne hadde alarmbrikker festet på. Mannen fremstod som ruset og ble innsatt i varetekt.

23.50 Beruset på Karmsund bro
En dame i 50-årene ble innbrakt til drukkenskapsarresten. Hun var ruset på alkohol og piller da hun ble påtruffet på broen. Damen var ikke i stand til å ta vare på seg selv.

00.30 Beslag av førerkort
En mann i slutten av tenårene ble anmeldt av politiet da han ikke ville stanse for kontroll. Han forsøkte å kjøre fra politiet, men ble etterhvert stanset. Hans førerkortet ble tatt i beslag og sak er opprettet.

00.36 Kjøring i påvirket tilstand
En sivil UP-patrulje tok en mann i 50-årene på fersk gjerning da han kjørte bil i påvirket tilstand i Haugesund sentrum. Nødvendige prøver ble tatt. Mannen er innsatt i varetekt og sak er opprettet.

00.44 Beruset mann på Stord
En mann i 20-årene gikk og ravet i vegen på Heiane. Han var svært beruset. En politipatrulje ble sendt til stedet og mannen ble etterhvert hentet av ambulanse og overlatt til helsevesenet.

00.55 Slåssing i Etne
Flere personer var involvert i slagsmål utenfor en adresse i Etne. En politipatrulje ble sendt til stedet. De involverte hevdet at det kun var lekeslåssing. De involverte ble da formant av politiet til å oppføre seg bedre.

01.00 Bråk på dans i Skjoldastraumen
En mann i 30-årene ble innbrakt fra et dansearrangement i Skjoldastraumen. Han hadde da vært i klammeri med andre gjester. Han kunne ikke oppføre seg overfor politiet heller og ble dermed innbrakt til drukkenskapsarrest. Mannen er anmeldt for ordensforstyrrelse.

02.16 Kjøring uten gyldig førerkort
En 15 år gammel jente ble anmeldt for kjøring på moped i Ølen. Verge ble varslet.

02.26 Trusler med kjøttøks
En mann ble tatt på fersk gjerning da han forsøkte å stjele en moped i nærheten av Vardatun studentboliger i natt. Mannen som oppdaget tyveriforsøket, ba han om å gå. Tyven svarte da med å ta frem og true med en kjøttøks. Da politiet kom til stedet var mannen borte, men en god beskrivelse og lokalkjennskap fra tjenestemennene førte raskt til pågripelsen av en mann i begynnelsen av 20-årene. Han ble pågrepet utenfor hans bopel, sørøst for Haugesund sentrum. Politiet ransaket huset hans, og fant en kjøttøks. Mannen innrømmet også å ha vært i aktuelt område, da hendelen skjedde. Mannen er innsatt i varetekt, og anmeldt for trusler med kniv. Sak er opprettet.

03.01 Kjøring i ruspåvirket tilstand
En dame i slutten av tenårene rygget med bil inn i en sivil politibil i natt. Politibilen sto parkert da hun rygget inn i den. Dette skjedd i en gate sørøst for Haugesund sentrum. Damen fremstod som påvirket og hun innrømmet inntak av alkohol, samt å ha røykt hasj. Damen ble fremstilt de nødvendige prøver på legevakten.

03.30 Angrep politimann og kom med drapstrusler
En mann i 30-årene blandet seg inn i politiet sitt arbeid i forbindelse med krangling i Haugesund sentrum. Mannen var aggressiv og ville ikke høre på politiets anmodninger. Han satt seg til motverge da han ble påsatt håndjern og i cellevognen sparket han til en tjenestemann på leggen, samt kom med drapstrusler mot han. Mannen ble innsatt i varetekt.

04.39 Mann kastet på sjøen
En mann ringte ambulanse og opplyste at han var blitt forsøkt kastet på sjøen fra en båt, nordvest av Nord-Karmøy. Politiet fikk litt senere telefon fra en nabo som opplyste å ha fått en våt og kald person på døra. En politipatrulje oppsøkte mannen og kjørte han til legevakten. Politiet har fått navn på mulige mistenkte personer, og mannen vil vurdere over helgen å anmelde dem for å ha kastet han på sjøen fra en båt. Hendelsen skal ha skjedd i nærheten av land.
Mannen var ikke skadet, bare våt og kald.

Generelt
Politiet har i løpet av natten fått inn rundt ti meldinger om høy musikk fra hus og leiligheter, hovedsakelig i Haugesund og på Karmøy. Politiet har vært på noen adresser for å dempe musikken. På grunn av kapasitet har politiet ikke hatt anledning til å rykke ut til alle adressene.

Andre Skram Hansen har vært operasjonsleder for Haugaland og Sunnhordland politidistrikt natt til søndag.