Menu

Travel natt for politiet

Lørdag kveld og natt til søndag har det som vanlig vært nok å gjøre for politiet i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt. Her kan du lese mer om nattens hendelser.

Av Egil M Solberg | 01.03.2015 09:25:44

Det kom lørdag kveld inn melding til politiet om innbrudd i et bolighus nord i Haugesund. Politiet har vært på stedet for å gjøre åstedsundersøkelse. Eier av huset har vært bortreist og innbruddet må ha skjedd iløpet av den siste uken.

En personbil kom i brann på Kvalavåg ved 22.20-tiden lørdag kveld. Årsaken skal ha vært at bileier drev med tørking av bilen. Ilden ble slukket av bileier selv før brannvesenet kom frem. Det ble kun materielle skader.

Politiet gjennomførte biltrafikken fra Haugesund lufthavn på Karmøy etter at flyet fra Grand Canaria hadde ankommet lørdag kveld. I alt 165 biler ble kontrollert, men her var det ingen overtredelser.

En 20 år gammel mann blir anmeldt etter at han ved 23.30-tiden lørdag kveld gikk løs på en vakt utenfor et utested på Indre kai i Haugesund. Gjerningsmannen ble senere bortvist fra Haugesund sentrum, noe vedkommende ikke etterkom. Dermed ble 20-åringen overnattingsgjest i drukkenskapsarresten og må i tillegg vente seg forelegg både for ordensforstyrrelse og for ikke å ha etterkommet pålegg gitt av politiet.

En dame i 30-årene ble innbrakt fra sentrum av Haugesund ved 22.30-tiden i natt, etter at hun ble funnet ute av stand til å ta vare på seg selv. Hun ble tatt med til legevakten for sjekk før hun fikk sove ut rusen i drukkenskapsarresten.

En kvinne i 50-årene ble bortvist fra Haugesund sentrum ved 23.45-tiden lørdag kveld. Hun hadde da kommet i klammeri med vaktene på et utested. Dama etterkom pålegget og forlot sentrum frivillig.

Det ble ved 23.55-tiden lørdag kveld, meldt om en mopedulykke på Vea. Meldingen gikk ut på at en moped hadde kjørt i grøfta. En politipatrulje kjørte til stedet, men det ble ikke funnet noe moped eller skadde personer i området. Etterforsking førte imidlertid politiet frem til en mann i 30-årene fra Kvalavåg senere på natten. Han var beruset og ble tatt med til legevakten for en blodprøve. Deretter ble han innbrakt til arresten. Mannen var så kraftig beruset at han ikke er i stand til å ta vare på seg selv.

En beruset mann i 30-årene ble bortvist fra sentrum av Haugesund i 01.20-tiden i natt. Mannen hadde da røket uklar med vakter på et utested i Haugesund sentrum. Ved 03-tiden ble mannen påtruffet i sentrum igjen. Han var da både truende og provoserende overfor andre. Denne gang ble han innbrakt drukkenskapsarrest og anmeldt for både ordensforstyrrelse og for ikke å etterkomme politiets pålegg.

En personbil ble senere meldt stjålet fra sentrum av Haugesund i natt. Bilen som er stjålet er en grå VW Sharan med kjennetegn DA 75125. Tips politiet på telefon 02800.

Ved 02-tiden ble en mann i 20-årene anmeldt for urinering på offentlig sted i Haugesund. Han hadde da gjort fra seg oppetter en husvegg på Indre kai.

Det ble i natt gjennomført promillekontroller både i Karmøytunnelen og på Sevland på Karmøy. 20 biler ble kontrollert i Karmøytunnelen og 110 biler ble kontrollert på Sevland. Ingen bilførere hadde utslag.

Ved 03-tiden i natt ble en beruset mann bortvist fra sentrum av Haugesund etter krangling med vakter på et utested. Denne mannen etterkom pålegget.

Like etterpå ble en mann i 40-årene fratatt førerkortet på Raglamyr i Haugesund. Han kjørte i 87 km/t i 60-sonen.

Ved 03-tiden i natt ble også en mann i 30-årene anmeldt for offentlig urinering i sentrum av Leirvik på Stord. Politiet var vitne til at mannen urinerte oppetter et butikkvindu.