Menu
Foto; stavanger aftenblad tipser
Helikopteret traff kanten av en liten holme ved Turøy, på grensen mellom Fjell og Øygarden kommune i Hordaland. FOTO: Tipser/Aktuelt Haugalandet

To personer fortsatt savnet

Vrakrestene etter helikopterstyrtet på holmen ved Turøy utenfor Flesland er spredt utover et stort område. To personer er fortsatt savnet.

Av Egil M Solberg | 30.04.2016 07:35:32

11 av personen som var om bord er funnet omkomne. To personer er fortsatt savnet, men politiet antar at også de har omkommet.

Ulykkeshelikopteret falt 640 meter de siste 10 sekundene helikopterets ferd ble registrert. Dette viser data fra nettstedet Flightradar24.

Ifølge øyenvitner var det en voldsom eksplosjon og mye støy da helikopteret traff holmen. Vitner forteller også at de så helikopterets rotor i luften 20–30 sekunder etter styrten.

Arbeidet med å lokalisere vrakrester ble beskrevet som utfordrende fordi helikopterets deler var spredt over et stort område både på sjøen og på land. Helikopterets rotor ble funnet flere hundre meter unna helikopterets skrog.

Klokken 17.00 ble redningsaksjonen formelt avsluttet, men det påår fortsatt søk etter de to siste personene.

Ifølge politimester Kaare Sognstad vil arbeidet på ulykkesstedet kunne ta mange dager.

Nytt rotorhode
Ulykkeshelikopteret fikk nytt rotorhode så sent som for en måned siden.

Eieren av ulykkeshelikopteret, CHC, har nylig to ganger fått innvilget utsatt service på helikopteret som styrtet fredag. Det bekrefter Luftfartstilsynet ti lVG.

En feil i girboksen har tidligere gjort at denne typen helikopter, EC225, har fått flyforbud.

Dårlig økonomi
Det canadiske firmaet som eier helikopteret, klarte ikke å gjennomføre en rentebetaling for to uker siden. Det har fått 30 dagers frist til å betale eller å bli erklært misligholdt.